Selänne

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: jääkiekko, huippu-urheilu, fanikulttuuri, idolit, ammattiurheilu, media

Synopsis: Jääkiekkoilija Teemu Selänteen sankaritarinaa on saatu seurata yli kaksi vuosikymmentä ja se on ulkoisesti yleisölle tuttu, mutta nyt Selänteen persoonaan tutustutaan sisältäpäin. Dokumentissa Teemu päästää katsojan iholle ja sen alle. Elokuva tekee matkan Selänteen lapsuusvuosista NHL:n viime kauteen. Poikkeusyksilön elämäntarina avataan läpikotaisin ja ei yksistään Teemun sanoin, vaan läheisten ja kollegoiden näkemysten saattelemana. Selänne on karismaattinen, sosiaalinen, ärsyttävä, valovoimainen, iloinen ja aina myöhässä. Tervetuloa Teemun elämään!

Jukka-Pekka "JP" Siili on suomalainen elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja. Siilin tuotantoon lukeutuu useita kotimaisia elokuvia ja televisiosarjoja. Selänne on Siilin ensimmäinen pitkä dokumenttielokuva. Siili on aiemmin ohjannut mm. elokuvat Härmä (2012), Blackout (2008) ja Ganes (2007).

Oppimateriaali sopii yläkouluihin, lukioon ja ammatillisiin oppilaitoksiin. Materiaali koostuu opettajan tietopaketeista ja oppilaille suunnatuista tehtävistä.

Oppimateriaalin on laatinut Antti Laine (LitT), joka työskentelee liikunnan yhteiskuntatieteiden tutkijatohtorina Jyväskylän yliopistossa. Laine lahjoitti oppimateriaalityöstä maksettavan nettopalkkionsa Icehearts Suomelle. Icehearts on joukkueurheilun toimintamalli lapsen hyväksi sekä sosiaalityön, koulun ja vapaa-ajan tueksi. Se on kehitetty ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja edistämään hyvinvointia.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2013. Linkit on tarkistettu 1.10.2013.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Selänne

Ohjaaja: JP Siili

Maa: Suomi Vuosi: 2013

Kesto: 110min

Levittäjä: SF Film Finland Oy

Näyttelijät:
dokumentti


Dokumenttielokuva Teemu Selänteestä - kaikkien aikojen parhaasta suomalaisesta jääkiekkoilijasta.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa