Silence

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: elokuvaohjaaja Martin Scorsese, uskonnot, usko ja epäily, lähetystyö, historiallinen elokuva.

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin.

Synopsis: 1640-luvulla kaksi nuorta portugalilaista ’padrea’, katolisen kirkon jesuiittapappia lähtevät Japaniin etsimään sinne vuosia sitten kadonnutta Isä Ferreiraa. Papit Rodrigues ja Garupe löytävät Macaosta (joka oli tuohon aikaan Portugalin siirtomaa) nuoren japanilaismiehen nimeltä Kichijiro, joka lupaa viedä heidät Japaniin. Papit saapuvat eteläisen Japanin rannikolle ja löytävät kyläläisiä, jotka harjoittavat salassa kristinuskoa ja ottavat ilolla vastaan oikean papin. Kristittyjä jahdataan ja pidätetään kristinuskon harjoittamisesta. Paikallishallinnon inkvisiittori Inoue pidättää joukon kyläläisiä ja heidän johtajansa Mokichin. Inoue kiristää kristittyjä julistamaan luopuneensa uskosta, jotta hän säästäisi toisten kyläläisten hengen. Inoue käyttää aikansa kiduttaakseen vankejaan niin henkisesti kuin fyysisestikin, tappaen lopulta useita heistä Kichijiro luopuu Inouen edessä uskosta, mutta hakee jatkuvasti synninpäästöä Rodriguesilta. Lopulta Rodrigues tapaa kadonneen Ferreiran, joka on luopunut kristinuskosta ja elää kuin japanilainen paikallisen vaimonsa kanssa. Rodrigues jää myös loppuelämäkseen Japaniin, mutta kristittynä vai uskostaan luopuneena?

Elokuva pohjautuu japanilaiskirjailija Shusaku Endon romaaniin Vaitiolo (Chinmoku, 1966)

Oppimateriaalin on laatinut FM, Japanintutkija Eija Niskanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2017. Linkit on tarkistettu 20.3.2017.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Silence

(Silence)

Ohjaaja: Martin Scorsese

Maa: Meksiko, Taiwan, Yhdysvallat Vuosi: 2016

Kesto: 161min Ikäraja: 16

Levittäjä: Future Film

Näyttelijät:
Adam Driver, Andrew Garfield, Liam Neeson


Tarina kahdesta 1600-luvulla eläneestä jesuiittapapista, jotka kohtaavat väkivaltaa ja vainoa matkatessaan Japaniin löytääkseen oppi-isänsä ja levittääkseen kristinuskon sanomaa.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa