Sooloilua

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: näyttelijäntyön analysointi, romanttinen komedia, perhesuhteet, kapellimestarin työ ja klassinen musiikki, elokuvan markkinointi, kirjasta elokuvaksi 

Synopsis: Kolmikymppinen toimittaja, itsenäinen ja urbaani Emma lähetetään ilman ennakkovaroitusta haastattelemaan huippukapellimestari Joel Abrahamssonia. Haastattelusta tulee täysi katastrofi, mutta sen aikana Emma huomaa yllättäen ihastuvansa Joeliin - viikossa hän on korviaan myöten rakastunut. Emma ei olisi kuitenkaan voinut kuvitella, että muutaman viikon kuluttua hän asuu maalla vanhassa talossa kaksin Joelin dementoituneen, mutta temperamenttisen äidin kanssa Joelin reissatessa maailmalla konsertista toiseen. Eikä aikaakaan kun Emma huomaa myös olevansa raskaana... (Lähde: www.finnkino.fi)

Sooloilua -elokuva perustuu Katja Kallion romaaniin Sooloilua. Monien elokuvien taustalla on ensin menestynyt romaani, joka sittemmin työstetään elokuvaksi. Sopikaa ryhmässä, että osa opiskelijoista lukee ennen elokuvan katsomista Kallion kirjan Sooloilua ja osa ei. Keskustelkaa siitä, miten lukukokemus vaikuttaa elokuvan vastaanottoon. Vai vaikuttaako se? 

Oppimateriaali on suunnattu lukioon ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Marjaana Mitikka.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2007. Linkit on tarkistettu 16.7.2014.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Sooloilua

Ohjaaja: Lauri Nurkse

Maa: Suomi Vuosi: 2007

Kesto: 100min Ikäraja: 12

Levittäjä: Nordisk Film Theatrical Distribution

Näyttelijät:
Saija Lentonen, Kari-Pekka Toivonen, Kristiina Elstelä


Katja Kallion romaaniin perustuva elokuva´on draamakomedia kolmikymppisestä toimittajasta Emmasta, joka odottamattaan rakastuu haastattelemaansa huippukapellimestari Joel Abrahamssoniin. Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa