Soppalinnan salaseura

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: seikkailu, koodaus, suunnittelu, tekstilajit, mielikuvitus

Elokuvan synopsis: Soppalinnan salaseura kertoo 10-vuotiaasta Marista, fiksusta ja rohkeasta tytöstä, joka asuu Soppalinnan satukaupungissa. Marin vanhemmat ovat aina töissä ja hän viettääkin suuren osan vapaa-ajastaan isoisänsä Peeterin kanssa, joka työskentelee yliopistossa professorina. Marilla on kolme oikein hyvää ystävää, joiden kanssa hänellä on salaseura. Tämä neljän nokkelan nuoren porukka ratkoo Marin isoisän keksimiä aarteenetsintätehtäviä.

Eräänä päivänä pikkukaupungin rauha järkkyy, kun salaperäinen myrkky saa aikuiset käyttäytymään pikkulasten tavoin. Salaseura joutuu keskelle huimaa seikkailua! He laittavat kaiken nokkeluutensa ja rohkeutensa peliin löytääkseen vastamyrkyn ennen kuin on liian myöhäistä. Siinä sivussa he joutuvat pakenemaan kiusaajia ja uhkaavaa pahantekijää. Onnistuvatko sankarimme löytämään vastamyrkyn ajoissa ja pelastamaan rakkaimpansa?

Soppalinnan salaseura pohjautuu Mika Keräsen tuotantoon ja suosittuihin lastenkirjoihin Oranssi polkupyörä ja Hopeinen aarrearkku. Elokuva on virolais-suomalainen yhteistuotanto, jonka teema tuo mieleen 1940–1960-luvuilla kirjoitetut Viisikot!

Elokuvan on ohjannut Margus Paju ja suomeksi dubatun version on ohjannut Pekka Lehtosaari. Soppalinnan salaseuran ovat tuottaneet Jesse Fryckman, Esko Rips ja Diana Mikita.

Käsikirjoittaja: Mika Keräsen romaanin pohjalta Christian Gamst Miller-Harris ja Mihkel Ulman

Oppimateriaali on suunnattu 3. ja 4. luokille.

Oppimateriaalin on laatinut luokanopettaja ja kulttuurituottaja Melina Lukkarinen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Materiaali on julkaistu 2016. Linkit on tarkistettu 10.4.2020.
 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Soppalinnan salaseura

(Soppalinnan salaseura)

Ohjaaja: Margus Paju - Käännös ja dubbauksen ohjaus: Pekka Lehtosaari

Maa: Viro, Suomi Vuosi: 2015

Kesto: 105min Ikäraja: 7

Levittäjä: Future Film

Näyttelijät:
Seera Alexander (Mari), Saana Norra (Satu), Waltteri Helisalo (Olavi), Fredi Salminen (Antti), Markku Huhtamo (isoisä), Kirsi Ståhlberg (Katri), Sampo Sarkola (Arttu), Katja Sirkiä (Riitta), Petri Hanttu (Hannes)


Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa