Suffragette

Johdanto

Synopsis:
Vuonna 1912 Maud, 24-vuotias englantilaisnainen, työskentelee pyykkärinä ja todistaa ajan työelämän epäkohdat ja vaikeudet erityisesti naisten kokemina. Hän alkaa seurata paljon puhuttujen suffragettien, naisten oikeuksia ajavien aktivistien toimintaa ja liittyy mukaan. Pesulan naiset halutaan puhumaan parlamenttiin mahdollista naisten äänioikeuden myöntämistä varten. Äänioikeus ei kuitenkaan mene läpi ja suffragetit turvautuvat radikaalimpiin keinoihin asiansa ajamiseksi. Maudin aktivismi aiheuttaa kitkaa hänen ja miehensä välille ja Maudia uhkaa lapsensa menetys sen jälkeen, kun poliisi pidättää hänet mielenosoituksessa.

Elokuva perustuu todellisiin historiallisiin tapahtumiin 1900-luvun alun Englannissa. Elokuvan henkilöistä Emmeline Pankhurst oli tunnettu suffragettijohtaja. Emilyn hahmo perustuu myös todelliseen henkilöön, joka kuoli yrittäessään päästä kuningas Yrjön puheille hevolaukkakilpailuissa. 

Abi Morganin käsikirjoittama ja Sarah Gavronin ohjaaman elokuvan muissa keskeisissä rooleissa nähdään joukko ykkösrivin näyttelijöitä: Helena Bonham Carter, Meryl Streep, Ben Whishaw, Brendan Gleeson, Romola Garai, Anne-Marie Duff ja Samuel West.

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja toisen asteen oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut FM Eija Niskanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Lue myös Media-avaimen arvio elokuvasta.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

 

 

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Suffragette

(Suffragette)

Ohjaaja: Sarah Gavron

Maa: Iso-Britannia Vuosi: 2015

Kesto: 106min Ikäraja: 12

Levittäjä: Future Film

Näyttelijät:
Carey Mulligan, Anne-Marie Duff, Helena Bonham Carter, Meryl Streep, Ben Whishaw


Suffragette on draama brittiläisten suffragettien eli naisten äänioikeutta ajaneen liikkeen toiminnasta 1910-luvun Britanniassa.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa