Täältä tulee Myyrä

Johdanto

Tsekkiläinen animaatiotaiteilija Zdeněk Miler (1921-2011) loi Myyrä-hahmon vuonna 1956. Ensimmäinen Myyrä-elokuva ”Kuinka Myyrä sai housut” syntyi, kun Miler sai tehtäväksi kertoa lapsille, miten pellavakangasta valmistetaan. Hankalalta tuntuneesta aiheesta syntyi valloittava animaatioelokuva, kun Miler keksi käyttää rooleissa eläinhahmoja. Pellavaiset henkselihousut saatuaan Myyrä on seikkaillut 50 lyhytelokuvassa 80 maassa. Myyrän suosiota selittävät värikäs, pehmeä piirrosjälki, oivaltavat tarinat ja rehevä musiikkisäestys.

Täältä tulee Myyrä on yhdeksän Myyrä-lyhytelokuvan sikermä.

  • Musiikki: Tuulenpuuska rikkoo Myyrän äänilevyn, mutta yhdessä ystävänsä Hiiren kanssa hän kerää metsän äänet talteen ja leipoo niistä uutta musiikkia.
  • Eläintarha: Myyrä kaivautuu maaonkalostaan keskelle eläintarhaa ja rohkaistuu parantamaan hurjan leijonan hammassäryn.
  • Jalokivi: Kevään koittaessa ja lumien sulaessa Myyrä löytää maasta jalokiven – vai onkohan se sittenkin taivaalta pudonnut tähti?
  • Maalit: Terävähampainen kettu terrorisoi metsän pikku asukkaita. Myyrä ystävineen karkoittaa ketun käyttämällä kekseliäästi metsäaukiolta löytyneitä maalipurkkeja.
  • Auto: Myyrä näkee kaupungissa autoja ja alkaa haaveilla omasta menopelistä. Kekseliäs pikkueläin voi koota sellaisen itsekin, eikä tarvitse välittää vaikka hiiri vieressä vähän naureskelisi.
  • Siili pulassa: Metsän asukas Siili vangitaan häkkiin ja viedään laitokseen tutkittavaksi. Onneksi neuvokas Myyrä rientää vapauttamaan ystävänsä!
  • Purukumi: Ihmiset ovat jättäneet eväspaikalleen valtavasti roskia. Myyrä sattuu löytämään tahmean purukumipallon, josta ei olekaan helppo päästä eroon.
  • Maansiirtokone: Maansiirtokone tulee kaatamaan puita ja raivaamaan metsää. Myyrä keksii keinon ohjata konetta sopivampaan suuntaan.
  • Kamera: Myyrä ottaa valokuvia sammakoiden hääjuhlasta – mutta kamera ei toimi niin kuin pitäisi. Myyrä ratkaisee pulman tarttumalla kynään.

Oppimateriaali on suunniteltu varhaiskasvatukseen.

Oppimateriaalin on laatinut FM Heli Metsätähti-Koistinen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaali on julkaistu vuonna 2011. Linkit on tarkistettu 8.7.2014.
 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Täältä tulee Myyrä

Ohjaaja: Zdeněk Miler

Maa: SuomiKF a.s. - Studio Bratři v triku & Filmkompaniet, Tom Carpelan Vuosi: 2011

Kesto: 74min

Levittäjä: Future Film

Näyttelijät:
Elokuvassa ei ole puhetta – Myyrä ääntelee omaa kieltään! Musiikkisäestys.


´Olen onnellinen, että Myyräni yhä antaa teille viihdykettä, iloa ja rakkautta, jota kaikki te lapset tarvitsette niin paljon kuin mahdollista.´ - Zdenêk Miler. Elokuva soveltuu perheen pienimmille.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa