Tali-Ihantala 1944

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: itsenäisyys, jatkosota, Suomen sotahistoria, sotaelokuvan lajityyppi
 
Synopsis: Tali-Ihantala 1944 on tiukasti tositapahtumiin perustuva episodielokuva Suomen itsenäisyyden pelastaneesta torjuntavoitosta, jolloin Suomen kohtalo oli yksistään sotilaidemme käsissä. Koko Pohjolan suurimpaan taisteluun osallistui yhteensä 150 000 venäläistä ja 50 000 suomalaista sotilasta. Menetykset ja tappiot olivat musertavia linjan molemmin puolin. Elokuvassa kerrotaan episodein yksittäisistä miehistä ja yksiköistä taistelussa, joka siitä selvitäkseen vaati paitsi onnea myös kestämään epäinhimillistä kovuutta ja raakuutta. Vain harvat selvisivät hengissä ja heistä vielä harvempi on edelleen elossa. Tämä on tarina heistä kaikista, jotka puolustivat maatamme. 
 
Oppimateriaali on suunniteltu lukiolaisille.
 
Oppimateriaalin on laatinut FM Marjo Kovanen.
 
Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.
 
Materiaali on julkaistu vuonna 2007. Linkit on tarkistettu 28.7.2014.
 

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Tali-Ihantala 1944

(Tali-Ihantala 1944)

Ohjaaja: Åke Lindman, Sakari Kirjavainen

Maa: Suomi Vuosi: 2007

Kesto: 110min Ikäraja: 12

Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland

Näyttelijät:
Marcus Groth, Onni Thulesius, Asko Sarkola, Johan Hallström, Jesper Malm


Tali-Ihantala 1944 on tiukasti tositapahtumiin perustuva episodielokuva Suomen itsenäisyyden pelastaneesta torjuntavoitosta, jolloin Suomen kohtalo oli yksistään sotilaidemme käsissä. Elokuvaan on laaja oppimateriaali.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa