Tarina rakkaudesta ja pimeydestä

Johdanto

Synopsis
Tarina rakkaudesta ja pimeydestä on Oscar-voittaja Natalie Portmanin ohjaama, käsikirjoittama ja tähdittämä elokuva pojasta, joka kasvaa sodan repimässä Jerusalemissa 1940- ja 1950-luvuilla ja varttuu kirjailijaksi, sekä hänen äidistään, jonka lunastamatta jääneet unelmat ajavat kuilun reunalle.

Natalie Portmanin häikäisevän esikoisohjauksen teemat eivät voisi olla ajankohtaisempia: toisiinsa törmäävät kulttuurit, kärsimys ja sitkeys – ja lopulta: pimeys ja rakkaus.

Cannesin elokuvajuhlien odotetuimpiin tapauksiin kuulunut Natalie Portmanin seitsemän vuoden intohimoprojekti perustuu Amos Ozin samannimiseen, omaelämäkerralliseen menestysteokseen.

Käsikirjoitus: Natalie Portman Amos Ozin omaelämäkerran pohjalta

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja toisen asteen oppilaitoksiin, erityisesti historian sekä äidinkielen ja kirjallisuuden opetukseen.

Oppimateriaalin on laatinut Ph.D. Hanna Maria Laakso.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Tarina rakkaudesta ja pimeydestä

(Sipour al ahava va'khoshekh)

Ohjaaja: Natalie Portman

Maa: Israel Vuosi: 2015

Kesto: 98min Ikäraja: 16

Näyttelijät:
Natalie Portman, Gilad Kahana, Amir Tessler


Amos Ozin samannimiseen, omaelämäkerralliseen menestysteokseen perustuva elokuva pojasta, joka kasvaa sodan repimässä Jerusalemissa 40- ja 50-luvuilla ja varttuu kirjailijaksi, sekä hänen äidistään, jonka lunastamatta jääneet unelmat ajavat kuilun reunalle.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa