The Kids Are All Right

Johdanto


Oppimateriaalin teemoja: Erilaisia perheitä, seksuaali-identiteetit mediassa, erilaisia tapoja olla poika tai tyttö, kohtaamisia, amerikkalainen independent-elokuva.

Synopsis: Sydämellisessä ja hauskassa elokuvassa piirretään modernin perheen muotokuva.
Kaksi äitiä Nic ja Jules
(Annette Bening ja Julianne Moore) viettävät tavallista perhe-elämää lastensa Jonin ja Laserin (Mia Wasikowska and Josh Hutcherson) kanssa. Kun Joni valmistautuu lähtemään opiskelemaan, hänen pikkuveljensä painostaa sisartaan etsimään heidän biologisen isänsä.  Näin elämänjanoinen spermanluovuttaja Paul (Mark Ruffalo) saa mahdollisuuden astua Nicin ja Julesin perheeseen. Läheisyys on aluksi suotavaa vain riittävän etäältä, mutta Paul sotkee perheen kemioita kiintymällä toiseen perheen naisista. Edessä on perhesiteiden väistämätön testaus ja uudelleen määrittely. Vain rakkaus ja yhteiset tavoitteet voivat luotsata suhteet uomilleen ja tuoda ihmiset yhteen.

(Lähteet: Scanbox Finland Oy, elokuvan lehdistömateriaali)

Oppimateriaali on suunniteltu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut Heta Mulari, FM, Tutkija (Turun yliopisto, Kulttuurihistoria).

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2010. Linkit on tarkistettu 10.7.2014.

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

The Kids are All Right

(The Kids are All Right)

Ohjaaja: Lisa Cholodenko

Maa: USA Vuosi: 2010

Kesto: 108min Ikäraja: 16

Levittäjä: Scanbox Finland Oy

Näyttelijät:
Julianne Moore,Annette Bening,Mark Ruffalo, Mia Wasikowska,Josh Hutcherson


Positiivisen valoisa elokuva piirtää modernin perheen muotokuvan. Oppimateriaalissa käsitellään erilaisia perheitä, seksuaali-identiteettejä ja amerikkalaista indie-elokuvaa.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa