Tuhat kertaa hyvää yötä

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: kuvajournalismi, toimittajat kriisialueilla ja journalismin etiikka, kutsumusammatit

Synopsis: Rebecca on yksi maailman parhaista sotavalokuvaajista. Hengenvaarallinen, nuoren itsemurhapommittajanaisen tarinaa dokumentoiva kuvauskeikka Kabulissa vie Rebeccan sairaalaan ja toipilaaksi kotiin. Kotona putoaa kuitenkin toinen pommi: Rebeccan aviomies Marcus ja tyttäret esittävät uhkavaatimuksen – sydäntäraastavat hyvästit on toivotettu liian monta kertaa ja nyt Rebeccan on valittava joko työ tai koti. Rebecca joutuu mahdottoman valinnan eteen. Hänen rakkautensa perhettä kohtaan on ylittämätön, mutta samaan aikaan syyt, joiden vuoksi hän tekee työtään käyvät painavammiksi.

Koskettavan draamaelokuvan ohjaaja Erik Poppe dokumentoi itse vuosien ajan sotia ja aseellisia konflikteja työskennellessään valokuvaajana mm. Reutersille. Elokuva on näiden tosielämän konfliktien inspiroima.

Opetusmateriaalia tehtäessä Yleisradion pitkäaikainen Lähi-idän kirjeenvaihtaja Leena Reikko on antanut elokuvasta oman arvionsa. Tuhat kertaa hyvää yötä -elokuvaa voi ensisijaisesti pitää ihmissuhdedraamana, jolle päähenkilön työ sotakuvaajana luo raamit. Työskentelystä kriisialueella elokuva voi antaa pinnallisen ja vääristyneenkin kuvan. 

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut toimittaja Maija Unkuri.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Materiaali on julkaistu vuonna 2014. Linkit on tarkistettu 10.8.2014.

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Tuhat kertaa hyvää yötä

(Tusen ganger god natt)

Ohjaaja: Erik Poppe

Maa: Norja / Irlanti / Ruotsi Vuosi: 2014

Kesto: 117min Ikäraja: 12

Levittäjä: Atlantic Film

Näyttelijät:
Juliette Binoche, Nicolaj Coster-Waldau, Lauryn Canny


Rebecca, yksi maailman parhaista sotavalokuvaajista, joutuu asettamaan vastakkain työnsä ja perheensä.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa