Tunteiden temppelit

Aktiiviset elokuvissa kävijät

Koko historiansa ajan elokuva on houkutellut nuoria teattereihin. Yleistäen voi sanoa, että aktiivisimpia elokuvissa kävijöitä ovat aina olleet teini-ikäiset ja nuoret aikuiset. Nykyisin myös lastenelokuvat keräävät korkeita katsojalukuja, mihin vaikuttaa se, että elokuvissa käydään koko perheen voimin – aikaisempina vuosikymmeninä, joita monet Tunteiden temppeleiden haastateltavista muistelevat, alle kymmenvuotiaat kävivät kaveriporukalla ”kuvissa”.

1. Pohtikaa omaa elokuva-aktiivisuuttanne. Kuinka usein käytte elokuvateatterissa, kuinka monta kertaa kertyy vuodessa?

2. Arvioikaa, kuinka aktiivisia olette verrattuna suomalaisiin yleensä – kuinka monta kertaa vuodessa arvioitte suomalaisten keskimäärin käyvän elokuvateatterissa?

Tehtävien jälkeen voitte katsoa täältä tietoja suomalaisten elokuva-aktiivisuudesta.

3. Verratkaa omia käyntimääriänne kaavioon – millä vuosikymmenellä suomalaisten keskimääräinen elokuvissakäyntien lukumäärä on ollut samalla tasolla kuin oma aktiivisuutenne?
 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Tunteiden temppelit

(Tunteiden temppelit)

Ohjaaja: Jouko Aaltonen

Maa: Suomi Vuosi: 2015

Kesto: 83min

Levittäjä: Pirkanmaan elokuvakeskus PEK


Tunteiden temppelit on dokumentti elokuvateattereista, saleista, jotka ovat elokuvalle ja tunteille pyhitettyjä. Elokuvassa heräävät eloon monenkirjavat muistot, kokemukset ja haaveet sekä teattereiden henkilöstöjen sekä yrittäjien kertomukset.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa