Tunteiden temppelit

Digitalisoituva elokuvamaailma

Tunteiden temppelit -elokuvassa kerrottiin filmilevityksen päättymisestä ja elokuvien siirtymisestä digitaaliseen muotoon. Ensimmäiset digiprojektorit asennettiin suomalaisiin teattereihin vuonna 2006 ja vuodesta 2013 alkaen kaikki uudet elokuvat on levitetty digitaalisina versioina, joten muutos on tapahtunut aivan viime vuosina.

1. Pohtikaa, miten elokuvakoneenhoitajan työ on muuttunut digiprojetorien myötä?

2. Pohtikaa, mistä elokuvan katsoja voi erottaa digitaalisen version perinteisestä filmiversiosta? Mitä eroa on digi- ja filmiversion katsomisessa?

3. Miten elokuvien digilevittäminen on muuttanut mahdollisuuksia katsoa elokuvaa? Mitä levittämiselle merkitsee se, että elokuva on nykyisin tiedosto projektorin kovalevyllä, ei enää filmiä keloilla?

Vastauksia ja lisätietoa

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Tunteiden temppelit

(Tunteiden temppelit)

Ohjaaja: Jouko Aaltonen

Maa: Suomi Vuosi: 2015

Kesto: 83min

Levittäjä: Pirkanmaan elokuvakeskus PEK


Tunteiden temppelit on dokumentti elokuvateattereista, saleista, jotka ovat elokuvalle ja tunteille pyhitettyjä. Elokuvassa heräävät eloon monenkirjavat muistot, kokemukset ja haaveet sekä teattereiden henkilöstöjen sekä yrittäjien kertomukset.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa