Tunteiden temppelit

Elokuvateattereiden tulevaisuus

Pohtikaa elokuvateattereiden tulevaisuutta. Tunteiden temppelit -elokuvassa puhuttiin paljon lakkauttamisesta, sulkemisesta ja aikakauden päättymisestä, mutta onko elokuvateattereiden aika tullut päätökseensä? Ottakaa huomioon esimerkiksi seuraavat seikat:

  • Viimeisen 20 vuoden aikana suomalaisten elokuva-aktiivisuus ei ole juurikaan muuttunut.
  • Vuonna 2014 suomalaiset kävivät elokuvissa 7,3 miljoonaa kertaa eli 1,3 kertaa/asukas. Vuonna 2015 on uutisoitu hienoista katsojaluvuista – sekä suomalaiset että ulkomaiset elokuvat vetävät yleisöä, joten toiveissa on ennätysvuosi.
  • Elokuvateattereita on varsin vähän, mikä tarkoittaa, ettei katsojamäärä voisi olla kovinkaan paljon suurempi, koska ihmiset käyvät elokuvissa samaan aikaan (iltaisin ja viikonloppuisin), jolloin salit ovat usein loppuunmyytyjä.
  • Vuonna 2013 Suomessa oli 282 elokuvasalia, mutta vuonna 2014 saleja oli 294. Vuonna 2015 on saatu jonkin verran uusia – esimerkiksi Lappeenrantaan on avattu uusi 4 salin teatteri.
Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Tunteiden temppelit

(Tunteiden temppelit)

Ohjaaja: Jouko Aaltonen

Maa: Suomi Vuosi: 2015

Kesto: 83min

Levittäjä: Pirkanmaan elokuvakeskus PEK


Tunteiden temppelit on dokumentti elokuvateattereista, saleista, jotka ovat elokuvalle ja tunteille pyhitettyjä. Elokuvassa heräävät eloon monenkirjavat muistot, kokemukset ja haaveet sekä teattereiden henkilöstöjen sekä yrittäjien kertomukset.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa