Tunteiden temppelit

Suuret suomalaiset elokuvat

Suomalaiset ovat aina pitäneet suomalaisista elokuvista – kotimainen elokuva on todennäköisesti aina kerännyt yleisöä keskimäärin paremmin kuin maahantuotu ulkomainen elokuva. Tässä suomalaiset ovat Euroopan huipputasoa: vuonna 2012 Euroopan unionin jäsenmaissa kotimaiset elokuvat keräsivät keskimäärin 13 prosenttia katsojista, mutta Suomessa osuus oli 28 prosenttia.

1. Pohtikaa suomalaisen elokuvan suosiota – mikä saa suomalaiset katsomaan oman maan elokuvia?

2. Mistä suomalaisista elokuvista olette itse pitäneet ja miksi

3. Mitä vanhoja suomalaisia elokuvia muistatte? Oletteko nähneet esimerkiksi mustavalkoisia kotimaisia? Mitä mieltä olette niistä? Mikä tekee niistä hyviä tai huonoja, hassuja tai outoja? Miksi esimerkiksi televisiossa näytetään jokainen arki-iltapäivä vanha suomalainen mustavalkoelokuva? Mitä hyötyä on niiden katsomisesta?

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Tunteiden temppelit

(Tunteiden temppelit)

Ohjaaja: Jouko Aaltonen

Maa: Suomi Vuosi: 2015

Kesto: 83min

Levittäjä: Pirkanmaan elokuvakeskus PEK


Tunteiden temppelit on dokumentti elokuvateattereista, saleista, jotka ovat elokuvalle ja tunteille pyhitettyjä. Elokuvassa heräävät eloon monenkirjavat muistot, kokemukset ja haaveet sekä teattereiden henkilöstöjen sekä yrittäjien kertomukset.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa