Tyttö sinä olet tähti

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: tähteys, julkisuus, menestyminen, ystävyys, erilaisuus, musiikki

Synopsis: Ylistämällä alistettu Nelli on vanhempiensa valmismatkalla lääkikseen, vaikka päiväunelmoi laulajan urasta. Jos vain jostain saisi demon, jolla näyttää kykynsä levy-yhtiöille. Päähän potkittu lähiölapsi Sune on lahjakas hiphop-DJ, joka lyö kavereidensa kanssa vetoa Nellin kellistämisestä. Äijät eivät usko moisen kultalusikkatytön edes sylkevän Suneen päin. Nelli näkee tässä kuitenkin mahdollisuuden ilmaiseen demoon. Huijatessaan toisiaan he pihkaantuvat. Siinä riittää tietä tulla vastaan. Kaunottaren on opittava olemaan miellyttämättä kaikkia. Kulkurin on opittava huomioimaan muut niin elämässään kuin taiteessaankin. Sunen seurapiiri repii moisesta lökähousunsa. Ja Nellin poikaystävä tykkää tietenkin kyttyrää. Oma polku on aina askel tyhjyyteen.

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluihin.

Oppimateriaalin on laatinut käsityönopettaja Liisa Jaakkola.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2006. Linkit on tarkistettu 25.2.2014.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Tyttö sinä olet tähti

Ohjaaja: Dome Karukoski

Maa: Suomi Vuosi: 2005

Kesto: 102min Ikäraja: 12

Levittäjä: Finnkino Oy

Näyttelijät:
Pamela Tola, Samuli Vauramo, Eero Milonoff, Joonas Saartamo, Mikko Leppilampi, Mikko Kouki


Kaunottaren on opittava olemaan miellyttämättä kaikkia. Kulkurin on opittava huomioimaan muut niin elämässään kuin taiteessaankin.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa