Valhalla

Johdanto

Synopsis:
Tor-jumala ja hänen velipuolensa Loki saapuvat Midgårdiin (ihmisten maailma), missä he ottavat viikinkilapset Røskvan ja Tjalfen orjiksi. Matka jatkuu jumalten maahan, Asgårdiin, missä yhteiskunta on epäjärjestyksessä ja valtava Fenris-susi uhkaa heidän kotiaan, Valhallaa. Kahden lapsen saapuminen tuo uusia haasteita jumalten valtakuntaan, koska selvänäkijä jumalatar Frigg näkee yhteyden Røskvanin ja tärkeän legendan välillä. Ovela jättiläinen Udgårdsloki sieppaa Tjalfen. Røskvani, Torin ja muiden jumalien on pelastettava hänen henkensä ja estettävä ragnarök (jumalten valtakunnan tuho).
Lähde: Oy Kinoscreen Illusion ltd

Tanskalaista tuotantoa oleva Valhalla perustuu Peter Madsenin samannimiseen sarjakuvaan. Sarjakuvasta on tehty myös piirroselokuva vuonna 1986. Valhallan asemasta kotimaassaan kertoo, että piirroselokuva oli valmistuessaan siihen mennessä budjetiltaan suurin tanskalainen elokuvatuotanto.

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluihin sekä lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut FM Myrtti Lehtinen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Lue myös Media-avaimen arvio.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Valhalla

(Valhalla)

Ohjaaja: Fenar Ahmad

Maa: Tanska Vuosi: 2019

Kesto: 105min Ikäraja: 12

Levittäjä: Oy Kinoscreen Illusion ltd

Näyttelijät:
Roland Møller, Dulfi Al-Jabouri, Jacob Ulrik Lohmann, Stine Fischer Christensen


Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa