Vieraskentällä

Johdanto

Synopsis:
12-vuotias Ben muuttaa uuteen kaupunkiin ja edessä on siirtyminen uuteen kouluun. Ikävä entiseen kotiin kalvaa nuorta poikaa ja Ben kamppailee tunteidensa kanssa. Vaikka Ben onkin jalkapallotaituri, ei hän pääse loistamaan taidoillaan kentällä eikä juuri nauti muiden suosiota. Lisäksi mutkansa matkaan tuo toinen uusi oppilas, syyrialaispakolainen Tariq, joka tuntuu saavan kaiken huomion – myös pelikentällä. Mutta voisiko
tässä olla uuden ystävyyden alku?
Kahden erilaisen maailman kohtaaminen käynnistää matkan, jonka aikana Ben oppii niin tuntemaan itseään kuin ympäröivän maailman tilaa. Kevyesti hengittävä elokuva tarttuu rohkeasti ajankohtaiseen teemaan, ja muistuttaa auttamisen ja empatian tärkeydestä.
(Lähde: juniorcine.fi)

Käsikirjoitus: Susanne Finken

Oppimateriaali on suunnattu  4.-6.-luokille.

Oppimateriaali soveltuu erityisesti perusopetuksen opetussuunnitelman laaja-alaisen osaamisen aihekokonaisuuksiin ajattelu ja oppimaan oppiminen, kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu, itsestä huolehtiminen ja arjen taidot.

Oppimateriaalin on laatinut aineenopettaja ja elokuvakasvattaja FM Maria Lehtonen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuva on osa Wrap!-hanketta, josta Suomessa vastaa Espoo Ciné. Lisätietoja elokuvan tilaamisesta.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

 

Logo Wrap2016 eu flag creative europe media co funded en

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Vieraskentällä

(Zu weit weg)

Ohjaaja: Sarah Winkenstette

Maa: Saksa Vuosi: 2019

Kesto: 88min Ikäraja: 7

Levittäjä: Espoo Ciné

Näyttelijät:
Yoran Leicher, Sobhi Awad


Ben joutuu muuttamaan uuteen kouluun, jossa hänen on vaikea ystävystyä kenenkään kanssa, vaikka onkin haka jalkapallossa. Mutta vielä häntäkin parempi palloilija on Tariq, syyrialainen pakolainen, josta tulee Benin ystävä ja veriveli.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa