Viiru ja Pesonen joulupuuhissa

Johdanto

Synopsis: Ei pitäisi luvata liikoja. Niin ajatteli ukko Pesonen, kun oli tullut luvattua Viiru-kissalle, että joulupukki tulisi käymään jouluaattona. Mutta eihän pukkia ja tonttuja ole olemassakaan, Pesonen tuumii. Niinpä hän päätti kaikessa hiljaisuudessa rakentaa robotin, joka osaisi liikkua ja puhua. Pian hän kuitenkin huomasi ryhtyneensä likipitäen mahdottomaan tehtävään ja niin joulunalusviikoista tulikin melkoisen merkillisiä. Pesonen vietti lähes kaiken aikansa verstaallaan, rakensi ja fundeerasi, ja Viiru tunsi jääneensä aivan yksin. Mutta mitä olivat nuo kummalliset pikku ukkelit, jotka tulivat tervehtimään? Viiru tapasi tonttunsa sittenkin. Eikä Pesonen meinannut uskoa, että hänen koneensa toimisi niin hyvin!

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu varhaiskasvatukseen.

Oppimateriaalin ovat laatineet luokanopettajat Annika Henriksson ja Tuula Niiniranta.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2005. Linkit on tarkistettu 10.7.2013.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Viiru ja Pesonen joulupuuhissa

(Pettson & Findus: Tomtemaskinen)

Ohjaaja: Jørgen Lerdam ja Anders Sørensen

Maa: Ruotsi Vuosi: 2005

Kesto: 79min

Levittäjä: SF Film Oy

Näyttelijät:
Animaatio


Ei pitäisi luvata liikoja. Niin ajatteli ukko Pesonen, kun oli tullut luvattua Viiru-kissalle, että joulupukki tulisi käymään jouluaattona. Jouluinen oppimateriaali esi-ja alkuopetusikäisille.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa