Viiru ja Pesonen: Viirun syntymäpäivä

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: kuvakulmat ja kuvan lukeminen, vuodenajat, tunteet, värit

Synopsis: Viiru ja Pesonen ovat järvellä kalassa. Kesken kaiken tuuli yltyy ja alkaa sataa lunta. Kaiken lisäksi tulee pimeää. Eksyksissä myrskyn keskellä ystävykset joutuvat etsimään suojaa ihan oikeasta iglusta. Siellä Viiru ja Pesonen muistelevat kuluneen vuoden tapahtumia: Ajatella Viirun syntymäpäiviä vietettiin kahdesti! Entäpä kerta, kun kettu tuli käymään ja silloin Pesonen päätteli, että kanala on parasta lukita. Mutta Viirun mielestä olisi ollut parempi teljetä naapuri lukkojen taa. Mieleen muistuu myös päivä, jolloin kukko saapui kanalaan ja kuinka Pesonen rakensi oman joulukuusen. Kerran Pesonen oli happamalla päällä, vaikka Viiru halusi kalaan. Silloin Viiru sanoi: ”Kyllä sinä kalaan haluat –et vaan tiedä sitä vielä.” Uuden vuoden myrskyinen yö vain jatkuu, ja saas nähdä miten kaverusten käy. Yksi asia on ainakin varma: Viiru ja Pesonen tulevat aina olemaan ystäviä.

Animaatioelokuva sisältää Sven Nordqvistin kuvakirjoista tarinat Viirun syntymäpäivät, Viiru ja Pesonen kettujahdissa, Viiru puijaa Pesosta, Viiru ja Kososen Kukko sekä Viiru ja Pesonen saavat jouluvieraita.

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu 3-6-vuotiaiden varhaiskasvatukseen.

Oppimateriaalin on laatinut luokanopettaja Annika Henriksson.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Huom! Elokuvaan on oppimateriaali myös ruotsiksi - också på svenska!

Materiaali on julkaistu vuonna 2000. Linkit on tarkistettu 9.7.2013.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Viiru ja Pesonen - Viirun syntymäpäivä

(Pettsson & Findus: Katten och gubbens år)

Ohjaaja: Albert Hanan Kaminski & Peter Gissberg

Maa: Ruotsi Vuosi: 1999

Kesto: 69min

Levittäjä: FS Film Oy

Näyttelijät:
Suomenkieliset äänet: Jukka Voutilainen, Johanna Matila, Jarmo Koski, Veli-Matti Karen & Eija Sorjola


Viiru ja Pesonen ovat järvellä kalassa. Kesken kaiken tuuli yltyy ja alkaa sataa lunta. Eksyksissä myrskyn keskellä ystävykset joutuvat etsimään suojaa ihan oikeasta iglusta! Elokuvaan on tehty oppimateriaali varhaiskasvatukseen.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa