Vuosaari

Elämänkaari

Minkälainen on ihmisen elämänkaari? Minkälainen sen odotetaan olevan? Minkälaisia elämänkaaria elokuvassa nähtiin? Mitkä asiat vaikuttavat ihmisen elämänkaareen? Mitkä asiat vaikuttivat elokuvan henkilöiden elämään? Keskustelkaa vaikuttavista tekijöistä. (Esimerkiksi biologiset tekijät, persoonallisuus, psykologiset ominaisuudet, sosiaaliset ja yhteiskunnalliset tekijät - lait, säädökset, normit, roolit, odotukset, kulttuuri, tavat, velvollisuudet - omat valinnat, aikaisemmat kokemukset, yksilön elämäntilanne - yhteiskunnalliset ja henkilökohtaiset olosuhteet - fyysinen ja sosiaalinen ympäristö, motivaatio.)

Tehtävä:
a) Valitse yksi episodi, henkilö ja kirjoita hänen elämänkaarensa. Kuinka paljon omaan kohtaloonsa voi itse vaikuttaa? Miten elokuvan henkilöt olisivat voineet toimia tosin?
b) Minkälainen on sinun elämänkaaresi? Minkälaiseen haluaisit sen olevan? Kirjaa tärkeimmät tapahtumat ja unelmat elämässäsi.

Tehtävä voidaan toteuttaa monilla eri tavoilla esim. keskustelemalla, kirjoittamalla, piirtämällä jana, johon sijoitetaan oman elämän tärkeitä tapahtumia, draamallisesti, kehoaan apuna käyttäen, tekemällä pieni episodi-muotoinen video aiheesta tai oma digitarina (digitale). Ohjeita digitarinan tekoon löydät Metropolian sivuilta ja YouTubesta.


 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Vuosaari

(Vuosaari)

Ohjaaja: Aku Louhimies

Maa: Suomi Vuosi: 2011

Kesto: 122min Ikäraja: 16

Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland

Näyttelijät:
Mikko Kouki, Antti Luusuaniemi, Amanda Pilke, Laura Birn, Asli Bayram, Pekka Strang, Matleena Kuusniemi


Vuosaari on elokuva suomalaisesta rakkaudesta vuonna 2011. Se on tarina ihmisistä, jotka etsivät rakkautta ja hyväksyntää hinnalla millä hyvänsä. Yhden talvisen viikon aikana elokuvan kaikki henkilöt kohtaavat jotain peruuttamatonta.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa