Vuosaari

Elokuvan teemat

a) Minkälaisia yleisiä teemoja elokuvassa oli? Miten kirjoittaisit ja kuvailisit elokuvan teemaa yhdellä lauseella? Minkälaisia teemoja episodit pitivät sisällään? Mitkä asiat yhdistivät tarinoita ja teemoja? (Esimerkiksi rakkaus, halu tulla rakastetuksi, hyväksyntä, onnellisuuden tavoittelu, Big Brother, paikka, yhteiskunta, yksilöllisyys ja pärjääminen.) Miten nämä teemat tulivat elokuvassa esiin ja miksi esimerkiksi Big Brother on haluttu lisätä siihen yhdeksi elementiksi?

b) Onko elokuva rakkaustarina? Missä rakkaus näkyy? Miten rakkautta ja hyväksyntää etsitään? Onko se elokuvassa todentuntuista? Minkälaisia kohtaamisia elokuvassa on?

c) Mitä elokuva kertoo suomalaisesta yhteiskunnasta? Onko tarinoita liioiteltu? Minkälaisen tarinan itse kirjoittaisit tai kertoisit. Mitkä asiat elokuvassa voisivat olla totta eli dokumentaarisia ja mitkä eivät?

d) Keitä tarinoiden ihmiset ovat ja mitä heistä kerrottiin (taustat, nykyhetki, tuleva)? Onko tällaisia ihmisiä oikeasti olemassa?

e) Minkälaisen mielikuvan elokuva jättää jälkeensä? Minkälaisia tunteita se sinussa herätti? Antaako se toivoa vai jättääkö katsojan epätoivoon? Onko elämä oikeasti näin ankeaa? Miten muuten elokuvan tarinat voitaisiin ratkaista? Keksi vaihtoehtoisia tarinanloppuja. Miten muuttaisit tarinoita positiivisemmiksi? Miksi tällainen elokuva on haluttu tehdä?
 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Vuosaari

(Vuosaari)

Ohjaaja: Aku Louhimies

Maa: Suomi Vuosi: 2011

Kesto: 122min Ikäraja: 16

Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland

Näyttelijät:
Mikko Kouki, Antti Luusuaniemi, Amanda Pilke, Laura Birn, Asli Bayram, Pekka Strang, Matleena Kuusniemi


Vuosaari on elokuva suomalaisesta rakkaudesta vuonna 2011. Se on tarina ihmisistä, jotka etsivät rakkautta ja hyväksyntää hinnalla millä hyvänsä. Yhden talvisen viikon aikana elokuvan kaikki henkilöt kohtaavat jotain peruuttamatonta.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa