Wallace ja Gromit: Kanin kirous

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: elokuvan hahmot, elokuvan äänet, keksinnöt, animaation tekeminen

Synopsis: On enää muutama päivä vuoden kohokohtaan, jättiläisvihanneskilpailuun. Ihmiset vaalivat visusti kallisarvoisia palkintokasviksiaan. Moni onkin palkannut silmäteräänsä suojelemaan inhimillisen tuholaistorjuntapalvelun nimeltä Anti-Pesto. Toimintaa pyörittää biodynaaminen voimakaksikko Wallace ja Gromit.

Elokuva on hauska ja jännittävä, tiivis ja tuhti paketti. Elokuva sisältää lukuisia viittauksia tarinoihin (mm. Kaunotar ja hirviö, Jekyll ja Hyde) ja muihin elokuviin (mm. King Kong, vanhat kauhuelokuvat). Elokuvan voi hyvin katsoa, vaikkei olisi nähnyt aiempia Wallace ja Gromit-elokuvia. Aiemmat Wallace ja Gromit-elokuvat ovat: Suuri huviretki (A Grand Day Out), Väärät housut (The Wrong Trousers) ja Läheltä piti (A Close Shave).

Oppimateriaali on suunnattu alakouluihin.

Oppimateriaalin on laatinut animaattori Laura Palosaari.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2005. Linkit on tarkistettu 1.7.2014.

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Wallace & Gromit: Kanin kirous

(Wallace & Gromit: The Curse Of The Were-Rabbit)

Ohjaaja: Nick Park ja Steve Box

Maa: Iso-Britannia Vuosi: 2005

Kesto: 86min

Levittäjä: Buena Vista Int. Finland Oy

Näyttelijät:
Ääninäyttelijöinä esiintyvät mm. Peter Sallis, Helena Bonham-Carter ja Ralph Fiennes


On enää muutama päivä vuoden kohokohtaan, jättiläisvihanneskilpailuun. Ihmiset vaalivat visusti kallisarvoisia palkintokasviksiaan. Moni onkin palkannut silmäteräänsä suojelemaan inhimillisen tuholaistorjuntapalvelun nimeltä Anti-Pesto. Toimintaa pyörittää biodynaaminen voimakaksikko Wallace ja Gromit.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa