Weathering with You

Johdanto

Synopsis:
Lukion aloittanut koulupoika Hodaka jättää koulun ja kotinsa ja lähtee pienestä saarikylästä kohti Tokion valoja. Laivan joutuessa myrskyyn kolmikymppinen mies nimeltä Suga pelastaa Hodakan. Hodaka yrittää turhaan löytää töitä ikuisen sateen rytmittämässä Tokiossa. Sitten hän muistaa Sugan. Suga pyörittää pientä toimitusta, joka on erikoistunut skandaaleihin ja outoihin mystisiin ilmiöihin. Pian Hodaka onkin toimituksen avustaja. Suga on kuullut huhuja ’aurinkotytöstä’, joka pystyy saamaan aikaan paikallisen auringonpaisteen. Onko hän todella olemassa vai onko kyseessä kuukausia yhtämittaisista sateista kärsineiden tokiolaisten luoma huhu?

Hodaka pelastaa nuoren tytön nimeltä Hina, joka Hodakan tavoin on jättänyt koulunkäynnin kesken. Kaduilla päivystävät skouterit ovat pestaamassa häntä epämääräiseen klubiin hostessiksi, kun Hodaka nappaa Hinan mukaansa. Ja Hina on todellakin aurinkotyttö: hänellä on voimia saada aikaan muutamaksi tunniksi paikallinen auringonpaiste. Ja siitä kehittyykin Hodakalle ja Hinalle bisnes: he myyvät netin kautta Hinan palveluja kirpputoreille, häihin ja muihin tilaisuuksiin joihin toivotaan hetkeksi parempaa säätä. Hinan kyvyt kuitenkin verottavat hänen haurasta ruumistaan.

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluihin sekä lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut FM Eija Niskanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Lue myös Media-avaimen arvio.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Materiaali on julkaistu vuonna 2020. Linkit on tarkistettu 17.3.2020.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Weathering with You

(Tenki no ko )

Ohjaaja: Makoto Shinkai

Maa: Japani Vuosi: 2019

Kesto: 112min Ikäraja: 7

Levittäjä: Cinema Mondo

Näyttelijät:
Kotaro Daigo, Nana Mori, Shun Oguri, Tsubasa Honda


Tokiossa on satanut taukoamatta jo kuukausia. Hodoka on karannut kotoaan, ja etsii paikkaansa Tokion kaduilla. Hodoka tapaa Hinan, tytön joka tuo auringon mukanaan. Romanssi yltyy ylimaallisiin mittoihin ja sininen taivas saa iloitsemaan elämästä - mutta mikä on luonnonvoimiin puuttumisen hinta?

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa