Weathering with You

Jättääkö koulu kesken?

Hodaka on aloittanut lukion, mutta on jostain syystä kyllästynyt pieneen kotisaareensa ja päättänyt lähteä miljoonakaupunki Tokioon. Samoin Hina on jättänyt lukion kesken. Hänellä on työpaikka MacDonaldsilla, mutta sievää tyttöä ollaan houkuttelemssa epämääräiselle klubille työhön. Elokuvan lopussa molemmat nuoret ovat palanneet kouluun ja Hodaka lähtee kolmen vuoden päästä uudelleen Tokioon, nyt lukion päästötodistus taskussa. Näemme loppukuvissa Hinan yllään koulu-univormu, joten hänkin on päättänyt suorittaa koulut loppuun.

  • Elokuvassa ei tarkemmin selitetä syitä Hodakan ja Hinan päätöksille, koska emme näe Hodakaa entisessä saarielämässään, mutta millaisia syitä heidän koulun keskeyttämispäätöksensä takana voisi olla? Miksi osa nuorista Suomessa jättää koulun kesken?
     
  • Japanissa useat nuoret käyvät lukion ohessa osa-aikatöissä. Työnteko on sallittua 16-vuotiaasta alkaen. Mitä vaikeuksia Hodakalla on sen takia, että hän on alaikäinen eikä koulussa?
     
  • Miksi Hodaka ja Hina ovat lopussa palanneet kouluun?
Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Weathering with You

(Tenki no ko )

Ohjaaja: Makoto Shinkai

Maa: Japani Vuosi: 2019

Kesto: 112min Ikäraja: 7

Levittäjä: Cinema Mondo

Näyttelijät:
Kotaro Daigo, Nana Mori, Shun Oguri, Tsubasa Honda


Tokiossa on satanut taukoamatta jo kuukausia. Hodoka on karannut kotoaan, ja etsii paikkaansa Tokion kaduilla. Hodoka tapaa Hinan, tytön joka tuo auringon mukanaan. Romanssi yltyy ylimaallisiin mittoihin ja sininen taivas saa iloitsemaan elämästä - mutta mikä on luonnonvoimiin puuttumisen hinta?

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa