Weathering with You

Ohjaaja Makoto Shinkai

Makoto Shinkai pääsi jo edellisellä anime-elokuvallaan Your Name (2016) samaan kastiin Studio Ghiblin ohjaajien kanssa: hänen elokuvansa meni Japanin listaykköseksi ja rikkoi kaikkien aikojen lipunmyyntiennätyksiä. 1973 syntynyt Shinkai on selkeästi eri sukupolvea kuin 1940-luvulla syntynyt Studio Ghiblin perustaja Miyazaki. Haastatteluissa Shinkai on sanonut Miyazakin Laputan, Nausicaan ja Cagliostron linnan olleen suuria esikuvia omalle animaation tekemiselleen. Muita Shinkain mielianimeita ovat Hideaki Annon Evangelion ja Mamoru Oshiin Patlabor 2. Ominaista Shinkaille on, että hän aloitti pienellä tiimillä animestudion sijaan ja käyttää paljon tietokoneistettua animointia etenkin taustojen luontiin.

Yliopistossa Japanin kirjallisuutta opiskellut Shinkai aloitti Falcom-peliyhtiössä pelianimoijana ja verkkosisällön tuottajana. 1999 hän teki ensimmäisen oman lyhytanimaatioelokuvansa She and Her Cat, joka voitti palkintoja ja poiki kännykkäyhtiöltä sisällöntuotantopyynnön. Siitä lähti ura animaatio-ohjaajana. Pian seurasivat kulttihitit Voices from a Distant Star (2002), A Place Promised in Our Youth (2004), 5 Centimeters per Second (2007) ja Children Who Chase Lost Voices (2011). Näissä Shinkai kehitti tunnistettavan tyylinsä: nuoret, romanttiset päähenkilöt, jotka yrittävät epätoivoisesti löytää yhteyttä rakkauden kohteeseen, mystiset, toiseen todellisuuteen vievät olosuhteet tai paikat, sattuman osuus elämänkulussa ja taustakuvauksen illankajon oranssinen hehku.

  • Mitä Makoto Shinkaille tyypillisiä elementtejä Weathering with You -elokuvassa on?
Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Weathering with You

(Tenki no ko )

Ohjaaja: Makoto Shinkai

Maa: Japani Vuosi: 2019

Kesto: 112min Ikäraja: 7

Levittäjä: Cinema Mondo

Näyttelijät:
Kotaro Daigo, Nana Mori, Shun Oguri, Tsubasa Honda


Tokiossa on satanut taukoamatta jo kuukausia. Hodoka on karannut kotoaan, ja etsii paikkaansa Tokion kaduilla. Hodoka tapaa Hinan, tytön joka tuo auringon mukanaan. Romanssi yltyy ylimaallisiin mittoihin ja sininen taivas saa iloitsemaan elämästä - mutta mikä on luonnonvoimiin puuttumisen hinta?

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa