Weathering with You

Realismi animessa

Weathering with Youssa näkyy viimeaikaisessa japanilaisanimessa korostunut taustakuvituksen realismi: kaikki paikat ja yksityiskohdat ovat yksi yhteen oikean näköisiä. Näiden luomisessa on käytetty hyväksi lokaatioiden etsintää: Tokion paikoista on otettu valokuvia ja tehty luonnospiirroksia. Maisemat on toteutettu tietokoneella CG-animaatiolla, kun taas hahmojen animoinnissa on käytetty käsin piirrettyä animaatiota (joka nykyisin toteutetaan kynän sijaan iPadilla piirtäen). Tällainen 2Dn ja 3Dn yhdistelmä on tyypillistä monille nykypäivän japanilaisanimeille.

Elokuvan realismi ilmenee esimerkiksi siten, että Tokion Shinjukusta pystyy tunnistamaan paikkoja ja Sugan toimituksen sijainninkin pystyy summittaisesti paikallistamaan Hodakan käyttämien bussien numeroiden perusteella. Myös ruokien, tavaroiden ja vastaavien yksityiskohtien realismiin on kiinnitetty huomiota.

  • Mitä asioita taustojen ja esineiden realistisuus ja todenmukaisuus korostaa Hodakan ja Hinan tarinassa?
     
  • Jotkut animaattorit piirtävät taustat joko fantasiamaailmaan (kuten vaikkapa Muumilaaksoon)  tai geneerisiin, ei-tunnistettaviin kaupunkeihin sijoittuviksi. Toiset animaattorit taas luovat taustat pelkästään viitteellisesti muutamalla viivalla, kuten vaikkapa Isao Takahatan animaatiossa Prinsessa Kaguyan taru. Millaisen tunnelman animoituun kertomukseen luo taustojen ja esineiden yksityiskohtainen realismi verrattuna viitteellisempään ja luonnosmaiseen animaatioon?
Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Weathering with You

(Tenki no ko )

Ohjaaja: Makoto Shinkai

Maa: Japani Vuosi: 2019

Kesto: 112min Ikäraja: 7

Levittäjä: Cinema Mondo

Näyttelijät:
Kotaro Daigo, Nana Mori, Shun Oguri, Tsubasa Honda


Tokiossa on satanut taukoamatta jo kuukausia. Hodoka on karannut kotoaan, ja etsii paikkaansa Tokion kaduilla. Hodoka tapaa Hinan, tytön joka tuo auringon mukanaan. Romanssi yltyy ylimaallisiin mittoihin ja sininen taivas saa iloitsemaan elämästä - mutta mikä on luonnonvoimiin puuttumisen hinta?

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa