Weathering with You

Taloudellinen selviytyminen ja lieveilmiöt

Hodaka ja Hina ovat aika neuvokkaita itsensä työllistäjiä. Hodaka pääsee avustajaksi laivalla tapaamansa Sugan yhden miehen toimitukseen ja Hina on burgeripaikassa työssä. Nuoret keksivät yhdessä Hinan aurinkotyttötaitoihin perustuvan liike-idean: he alkavat myydä Hinan palveluja kaikille, jotka haluavat hetkeksi auringonpaistetta.

 • Mitä erilaisia tehtäviä Hodakalla on Sugan toimistossa? Mitä taitoja hän oppii työssä?
   
 • Aurinkotyttöpalvelu vaatii monenlaisia vaiheita. Palvelua on markkinoitava ja asiakkaat löydettävä. Miten Hodaka ja Hina toteuttavat asiakkaiden etsimisen ja tilaukset?

Animessa kuvatuissa töissä on myös negatiiviset puolensa. Sugan toimitus on yliluonnollisiin ilmiöihin keskittynyt halpa viikkolehti. Hina on vaarassa joutua epämääräiseen baariin töihin. Aurinkotyttöpalvelu puolestaan alkaa verottaa hänen voimiaan.

 • Mitkä ovat näiden töiden epäeettiset puolet? Voiko raportointi epämääräisistä ilmiöistä olla vaarallista aikoina, jolloin ihmiset tarvitsevat asiantuntijoiden tuottamaa faktatietoa (kuten esimerkiksi tautiepidemioiden aikana)? Mitä haittaa siitä voi olla?
   
 • Miksi ihmiset ovat kiinnostuneita lukemaan yliluonnollisista ilmiöistä? Mitä vastaavia uutisia tai huhuja itsellesi on tullut vastaan sosiaalisessa mediassa?
   
 • Klubi, johon Hinaa ollaan värväämässä on ilmeisesti ns. hostess-klubi, jossa normaalin tarjoilun lisäksi hostessit (ja nykyisin myös miespuoliset hostit) joutuvat istumaan asiakkaiden kanssa samassa pöydässä ja seurustelemaan heidän kanssaan. Tämä altistaa helposti seksuaaliselle häirinnälle ja muille vahingollisille ilmiöille. Lisätietoa ja materiaalia omista rajoista ja seksuaalisen kaltoinkohtelun ehkäisemisestä löytyy Nuorten Exit -sivustolta.
   
 • Aurinkotyttöpalveluille on kysyntää, koska Tokiossa on satanut kuukausia yhtä soittoa. Auringonpaisteen hetkellinen ilmestyminen on Hinan erityistaito, mutta se rasittaa häntä. Onko Hodakan ja Hinan Aurinkotyttöpalvelu siis loppuun asti mietitty konsepti? Mihin asti on oikein käyttää jonkun ihmisen erityislahjaa kaupallisesti hyväksi?


 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Weathering with You

(Tenki no ko )

Ohjaaja: Makoto Shinkai

Maa: Japani Vuosi: 2019

Kesto: 112min Ikäraja: 7

Levittäjä: Cinema Mondo

Näyttelijät:
Kotaro Daigo, Nana Mori, Shun Oguri, Tsubasa Honda


Tokiossa on satanut taukoamatta jo kuukausia. Hodoka on karannut kotoaan, ja etsii paikkaansa Tokion kaduilla. Hodoka tapaa Hinan, tytön joka tuo auringon mukanaan. Romanssi yltyy ylimaallisiin mittoihin ja sininen taivas saa iloitsemaan elämästä - mutta mikä on luonnonvoimiin puuttumisen hinta?

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa