Wonder

Tietoa kasvattajalle

Auggie on geenivirheen takia erilaiselta näyttävä poika, joka on tähän asti käynyt kotikoulua äitinsä opetuksessa. Nyt hän on aloittamassa viidennen luokan aivan tavallisessa koulussa, ja koko perhettä jännittää, kuinka Auggie tullaan ottamaan vastaan.

Elokuvan teemoja – kiusaamista, erilaisuuden hyväksymistä ja ystävyyttä – käsitellään elokuvassa lämminhenkisesti mutta melko kepeästi, pakahduttavaa tuskaa ja draamaa välttäen.

Tapahtumia käydään läpi usean henkilön näkökulmasta. Oman jaksonsa saavat päähenkilö Auggien sisko Via, Vian ystävä Melanie ja Auggien ensimmäinen ystävä koulussa, Jack. Näkökulmanvaihdos auttaa katsojaa ymmärtämään tapahtumia useammalta kantilta ja herättää empatiaa kaikkia henkilöitä kohtaan. Vaikeuksia kohtaavat kaikki, olivatpa he sitten eri näköisiä tai eivät.

Elokuva ei ole erityisesti lapsille suunnattu, mutta sopii sisältönsä puolesta kouluikäisillekin.

Lemmikkiperheiden voi olla hyvä tietää, että Auggien perheen koira kuolee elokuvassa. Tapahtumaan ei liity suurta dramatiikkaa.

(Lähde: Media-avain)

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Wonder

(Wonder)

Ohjaaja: Stephen Chbosky

Maa: Yhdysvallat Vuosi: 2017

Kesto: 114min

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Julia Roberts, Owen Wilson, Jacob Tremblay


Perhe, luokkakaverit ja koko yhteisö kamppailevat myötätunnon ja hyväksynnän kanssa, mutta Auggien epätavallinen matka yhdistää kaikki ja todistaa, ettei ole mahdollista sulautua joukkoon, kun on syntynyt erottumaan.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa