menu

EHO

Elokuva­harrastus­ohjaajan työkalupakki

Mitä?

Elokuvaharrastus.fi -palvelun tarkoituksena on mahdollistaa Harrastamisen Suomen mallin elokuvaharrastuksen järjestäminen jokaisella paikkakunnalla. Palvelu tarjoaa tietoa ja välineitä turvallisen ja laadukkaan elokuvaharrastuksen toteuttamiseksi. Harrastustoiminnan lähtökohtana on itse tekeminen, oppilaiden oma luova ilmaisu ja kokemuksellinen oppiminen.  

Elokuvaharrastuksessa opitaan elokuvasta ja niiden tekemisestä katsomalla ja tekemällä. Harrastuksessa katsotaan lyhyitä tai pitkiä elokuvia, tutustutaan elokuvakerronnan keinoihin ja harjoitellaan ryhmässä työskentelyä hauskojen harjoitusten kautta. Yhteistä lyhytelokuvaa tehdessä muun muassa ideoidaan, käsikirjoitetaan, lavastetaan, kuvataan, näytellään, äänitetään, leikataan – ja lopuksi järjestetään tietysti juhlava ensi-ilta! 

Harrastamisen Suomen malli  

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on tarjota jokaiselle lapselle ja nuorelle maksuton ja mieluisa harrastus koulupäivän yhteydessä. Elokuva on ollut valtakunnallisesti toiseksi toivotuin harrastus Opetus- ja kulttuuriministeriön harrastuskyselyssä vuosina 2020 ja 2022. Lue lisää Harrastamisen Suomen mallin yhteyspisteen sivuilta.