Mies vailla menneisyyttä

Johdanto

Synopsis: Mies saapuu junalla Helsinkiin ja joutuu väkivaltaisen ryöstön kohteeksi. Hän selviää hengissä, mutta menettää muistinsa ja henkilökohtaiset tavaransa. Ilman nimeä ja rahaa hän alkaa rakentaa uutta elämäänsä.

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu lukioon ja ammatillisiin oppilaitoksiin. 
 
Oppimateriaalin on laatinut kuvataide- ja luokanopettaja Hanna Niinistö apunaan työryhmä Annika Henriksson, Minna Hautaniemi ja Outi Freese.
 
Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.
 
Materiaali on julkaistu vuonna 2002. Linkit on tarkistettu 19.4.2013.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

CinEd-hankkeen vuonna 2019 julkaisema laaja oppimateriaalipaketti elokuvaan Mies vailla menneisyyttä löytyy täältä. Elokuva on myös koulujen maksutta katsottavissa CinEd.eu -alustan kautta. CinEd-hankketta koordinoi Suomessa Ihmefilmi ry. Lisää tehtäviä löytyy myös Ihmefilmi ry:n IhmeSuomi-sarjan Mies vailla menneisyyttä -oppimateriaalista.

CinEd on yhteiseurooppalainen elokuvakasvatushanke, jonka tavoitteena on tutustuttaa mahdollisimman moni 6–19-vuotias eurooppalainen lapsi ja nuori eurooppalaiseen elokuvaan.

 
                          

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Mies vailla menneisyyttä

(Mies vailla menneisyyttä)

Ohjaaja: Aki Kaurismäki

Maa: Suomi Vuosi: 2002

Kesto: 97min Ikäraja: 12

Levittäjä: Senso/PEK

Näyttelijät:
Markku Peltola, Kati Outinen, Juhani Niemelä, Annikki Tähti ja Sakari Kuosmanen


Aki Kaurismäen Suomi-trilogian toinen itsenäinen osa. Kiitetty ja moneen kertaan palkittu elokuva, jonka maailmankuva lohduttaa ja herättää katsojan ottamaan kantaa.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa