keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Elokuvaharrastustoiminnan käynnistäminen

Elokuvaharrastus mahdolliseksi kaikille lapsille ja nuorille 

Elokuva harrastuksena kiinnostaa lapsia ja nuoria. Vuoden 2022 koululaiskyselyssä elokuvaharrastus oli toiseksi toivotuin harrastus.1 Harrastamisen Suomen malli mahdollistaa elokuvan harrastamisen valtakunnallisesti ja saavutettavasti. Koulukino tarjoaa tukea laadukkaan elokuvaharrastustoiminnan käynnistämiseen ja kehittämiseen kunnissa. 

Kunnille 

Elokuvaharrastustoiminnan käynnistämisessä on monia huomioitavia asioita. Kaikkiin niistä ei välttämättä löydy valmiita käytäntöjä. Koulukinon opas Elokuvaharrastuksen järjestämisen hyvät käytännöt vastaa yleisimpiin käytännön kysymyksiin harrastamisen Suomen mallin elokuvaharrastuksen käynnistämisestä. Opas on luettavissa PDF-muodossa.

Lataa opas

Oppaassa kartoitetaan eri vaihtoehtoja esimerkiksi elokuvaharrastuksen toteuttajan ja ohjaajan löytämiseksi, välineiden valintaan ja toiminnan suunnitteluun. Palautetta oppaasta voi lähettää Saara Konttiselle, etunimi.sukunimi@koulukino.fi.

Kunnissa voidaan hyödyntää myös Koulukinon Elokuvaharrastus.fi-sivustoa, joka on harrastusohjaajan monipuolinen työkalupakki elokuvaharrastuksen ohjaamiseen. Sivusto on beta-versio, jota kehitetään edelleen.

Elokuvaharrastuksen ohjaajille 

Elokuvaharrastuksen ohjaaja joutuu ratkaisemaan monenlaisia käytännön kysymyksiä toiminnan eri vaiheissa: Mitä eri-ikäisten lasten kanssa kannattaa tehdä? Mistä löytää materiaaleja? Miten saada ryhmä toimimaan? Kuinka syventää sisältöjä harrastuksen jatkuessa? Tuemme ohjaajia harrastustoiminnan arjessa.  

Koulukinon Elokuvaharrastus.fi on harrastusohjaajan monipuolinen työkalupakki elokuvaharrastuksen ohjaamiseen. Sivusto on beta-versio, jota kehitetään edelleen.

Elokuvaharrastusohjaajien aamukahvit

Jatkamme hyvien käytänteiden vaihtoa säännöllisesti järjestettävillä elokuvaharrastusohjaajien aamukahveilla. Tapaamisiin ovat tervetulleita kaikki elokuvaharrastustoimintaa järjestävät henkilöt. Tapaamisissa pidetään lyhyt alustus ajankohtaisesta aiheesta.

Seuraavista aamukahveista ilmoitetaan tällä sivulla ja Koulukinon somekanavilla.

Täsmäkoulutukset harrastustoiminnan käynnistämiseksi

Järjestämme myös räätälöityjä koulutuksia eri kokoisille ryhmille. Maksulliset, tilaajan tiloissa tapahtuvat koulutukset suunnitellaan osallistujien tarpeen mukaan esimerkiksi pedagogista tai elokuva-alan osaamista omaaville henkilöille. Kuvataideopettajille voimme tarjota työkaluja elokuvan tekoon ja elokuvantekijöille puolestaan pedagogisia menetelmiä lapsiryhmän kanssa toimimiseen. Kouluttajina toimivat Koulukinon asiantuntijat Saara Konttinen ja Valentina Mäntylä.

Ota yhteyttä: saara.konttinen(at)koulukino.fi | +358 44 568 0219


1 Lähde: Opetus- ja kulttuuriministeriön Koululaisten harrastuskysely 2022. Kaikkien luokka-asteiden toiveista elokuvaa toivoi harrastuksekseen 36 % oppilaista elokuvaharrastuksen noustessa toiseksi toivotuimmaksi harrastukseksi. https://okm.fi/koululaiskyselyt-harrastamisesta