keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Elokuvateattereille

Aikuisten poika (2014). Edith Film & First Floor Productions.

Kaikki Suomen elokuvateatterit ovat Suomen elokuvateatteriliitto – SEOL ry:n jäseninä sitoutuneet järjestämään koulukinonäytöksiä eli elokuvanäytöksiä koululaisryhmille tilauksesta koulupäivän aikana. 

Tavallisesti koulu ottaa yhteyttä elokuvateatteriin ja tilaa näytöksen. Teatteri voi myös olla aktiivinen koulun suuntaan, sillä elokuvalla on paljon annettavaa kouluille niin kokonaisvaltaisena elämyksenä kuin opetuksen välineenäkin.  

Oma elokuvanäytös teatterissa vahvistaa ryhmähenkeä ja luo eläytymiselle turvalliset puitteet. Paikallinen elokuvateatteri on tärkeä – ja joskus myös paikkakuntansa ainoa – kulttuurilaitos. Koulukinonäytöksiä järjestämällä olet mukana kasvattamassa uutta elokuvayleisön sukupolvea. 

Hyödynnä Koulukinon sivuja koululaisnäytösten markkinoinnissa

Koulukino listaa sivuillaan kouluille sopivia elokuvia luokka-asteittain ja tuottaa elokuviin oppimateriaaleja, joita koulut voivat hyödyntää opetuksessa. Kun elokuva on sidottu opetussuunnitelmiin, on myös elokuvalippujen osuus koulun budjetissa perusteltu.

Koulukinon sivuilta selviää, mitkä vanhemmatkin elokuvat ovat edelleen saatavissa levitysyhtiöiltä. Koulukino pyrkii pitämään listansa ajan tasalla, mutta viimeisin tieto on aina elokuvan levittäjällä. 

Koulukino voi myöntää elokuvanäytöksiä tilaaville kouluille erityisen Koulukinokoulu-sertifikaatin. Lisää tietoa sertifikaatista löydät täältä.

Sovi koulun kanssa näytöksen ajankohta, hinta ja maksutapa.

Varmista koulun valitseman elokuvan saatavuus levittäjältä ja tilaa esityskopio elokuvateatteriisi.

Myös mahdollisista leffaeväistä ja muista pelisäännöistä on hyvä sopia etukäteen. 

Koululaisnäytös on tilausnäytös – ota siis ryhmä vastaan ja opasta teatterisaliin asiaankuuluvalla tavalla. Ryhmän kanssa saapuvat opettajat ovat asiakkaitasi. He saattavat myös jännittää vaikkapa oppilaidensa käytöstä tai käytännön järjestelyjä. Kerro ryhmälle toiveesi esimerkiksi salin täyttämisjärjestyksestä tai wc-tilojen käytöstä.

Ensimmäistä kertaa elokuvateatteriin?

Myönteinen elokuvateatterielämys on erityisen tärkeä pienelle katsojalle. Voit sopia esimerkiksi päiväkotiryhmien kanssa etukäteen salin valaistuksesta, elokuvan äänenvoimakkuudesta, istuinkorokkeista ja muista lapsiystävällisistä mahdollisuuksista teatterissanne.