keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU

Näin käytät Koulukino.fi -sivustoa

Elokuvien saatavuus 

Elokuvia voi katsoa osana koulupäivää paitsi elokuvateatterissa, myös luokkahuoneessa tai vaikkapa koulun auditoriossa. Koulukinon elokuvalistalta löytyy monenlaisia elokuvia eri tarpeisiin. Koulukinon elokuvalistan elokuviin on merkitty saatavuustiedot seuraavilla symboleilla: 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytöksen elokuvateatteriin. Ole yhteydessä lähimpään elokuvateatteriisi. Koulukino pyrkii pitämään listan elokuvien saatavuudesta ajan tasalla, mutta elokuvateatteri vielä varmistaa elokuvan saatavuuden levittäjältä. Lue lisää Elokuvan katsominen elokuvateatterissa- sivulta.

Tiedustele elokuvan saatavuutta levitysyhtiöltä. Koulukinon oppimateriaalit tuotetaan valikoituihin elokuviin, joiden saatavuus on varmistettu levittäjältä. Koulukinon elokuvalistalta löytyy muitakin elokuvia, joiden saatavuutta koulukinonäytöksiin voi tiedustella elokuvan levittäjältä.

Elokuvan voi katsoa koulussa esityskohtaisella lisenssillä tai vuosiluvalla. Elokuvien julkisen esittämisen luvista vastaavat APFI (kotimaiset elokuvat) ja M&M Viihdepalvelu (ulkomaiset elokuvat). Lue lisää Elokuvan katsominen koulussa -sivulta.

Elokuvan voi katsoa koulussa Koulukinon suoratoistopalvelusta. Koulukino Suoratoisto tarjoaa laajan valikoiman kotimaisia dokumentteja ja lyhytelokuvia. Koulujen ja kuntien käyttöön räätälöidyssä palvelussa ostos sisältää elokuvan julkiset esitysoikeudet. [Linkki: Koulukino Suoratoisto] 

Vinkkejä Koulukinon hakutoimintojen käyttöön 

Koulukinon sivuilla voit etsiä sopivaa elokuvaa laajalta elokuvalistaltamme tai satojen oppimateriaalien joukosta. 

Elokuvalistan hakutoiminnot
Voit rajata hakua oppiaineen, luokka-asteen tai käytettävissä olevan ajan perusteella. Voit käyttää myös aihetunnisteita. Vapaa sanahaku -kentässä voit hakea elokuvaa elokuvan nimellä tai aiheen perusteella. 
Elokuvan tiedoista näet elokuvan saatavuustiedot ja Koulukinon tuottamat, elokuvaan liittyvät materiaalit. 

Oppimateriaalipankin hakutoiminnot
Voit rajata hakua luokka-asteen, oppiaineen tai aihetunnisteen perusteella. Aihetunnistelista sisältää asiasanoja arkkitehtuurikasvatuksesta yrittäjyyteen, ja se on suunniteltu tukemaan kouluopetukseen sopivien elokuvien ja niiden oppimateriaalien löytämistä opetusuunnitelmakytköksiä painottaen. Vapaa sanahaku -kentässä voit hakea oppimateriaalia elokuvan nimen tai aiheen perusteella. Lue lisää oppimateriaalien käyttämisestä Näin käytät oppimateriaalejamme -sivulta.

Täältä voit selata aihetunnisteita ja kategorioita.

Lue vinkkejä oppiaineiden väliseen yhteistyöhön elokuvan avulla Elokuva tukee opetuksen eheyttämistä ja koulun yhteistyökulttuuria -sivulta.