Koulukinon oppimateriaalit syventävät elokuvan sisältöön liittyvien teemojen käsittelyä, elokuvanlukutaitoa ja elokuvaelämystä.
Sivuiltamme löydät oppimateriaaleja kaikille luokka-asteille varhaiskasvatuksesta toisen asteen opetukseen. Oppimateriaalien tekijät ovat luokanopettajia, varhaiskasvattajia, aineenopettajia ja eri alojen asiantuntijoita.
Kohderyhmästä ja teemoista riippuen Koulukinon materiaalien lähestymistavat vaihtelevat laajastikin. Elokuvat ja oppimateriaalit voivat toimia esimerkiksi tiedonhaun, tunnekasvatuksen tai ryhmätyötaitojen harjoittelun välineenä.
Jotkin oppimateriaalit laaditaan tietyn oppiaineen opetukseen, toiset taas tukevat esimerkiksi laaja-alaisen oppimisen tavoitteita. Elokuva sopii hyvin myös ilmiöoppimiseen ja oppiainerajat ylittäviin aihekokonaisuuksiin.
Yksinkertaisimmat materiaalit tarjoavat joukon keskustelunavauksia, jotka auttavat alkuun elokuvan purkamisessa. Pääsääntöisesti Koulukinon oppimateriaalit ovat laajoja, pedagogisia taustatieto- ja tehtäväkokonaisuuksia.
Jotta oppimateriaalit sopisivat joustavasti erilaisten ryhmien tarpeisiin, emme yleensä tarjoa valmiita tuntisuunnitelmia. Oppimateriaalit voivat sisältää esimerkiksi keskustelutehtäviä, kirjoitus- ja analysointitehtäviä tai erilaisia kuvataiteen, musiikin ja liikunnan tehtäviä.
Lisäksi oppimateriaaleista löytyy elokuvakerronnan ja -kulttuurin perusteita kuvakulmista elokuva-arvosteluun. Laajoistakin materiaaleista voit aina poimia juuri omaan opetustyöhösi sopivat osuudet. Oppimateriaaleja voi myös vapaasti muokata ja soveltaa oman ryhmän ja oppiaineen tarpeisiin sopiviksi.
Koulukinon oppimateriaalit ovat verkossa vapaasti käytettävissä ja tulostettavissa kaikkeen ei-kaupalliseen käyttöön.
Vinkit:
- Mikä elokuva sopisi juuri sinun ryhmällesi? Löydät vinkit elokuvan valitsemiseen täältä!
- Miksi elokuvakasvatuksen oppimateriaalimme ovat juuri sellaisia kuin ovat? Tutustu Koulukinon elokuvakasvatuskäsitykseen täällä!
- Vinkkejä turvallisen tilan luomiseen elokuvan katsomis- ja purkamistilanteessa löydät täältä!