keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Asiantuntijapalvelut

Näkemiin Neuvostoliitto (2020). Kuva: Elen Lotman ©Exitfilm 2019

Maksuttomat palvelut:

 • Neuvontaa liittyen esimerkiksi koulukinonäytöksiin, elokuvien saatavuuteen ja valintaan.

Maksulliset palvelut:

 • Ikärajaluokittelu
 • Koulutukset ja alustukset
  – Koulukinosta voi tilata räätälöityjä audiovisuaalisen lukutaidon koulutuksia.
  Olemme aikaisemmin toteuttaneet mm. opettajien täydennyskoulutuksia.
  – Koulukinonäytösten alustukset
 • Työpajat
  – Koulukinolta voi tilata erilaisiin elokuvan tekemisen osa-alueisiin liittyviä työpajoja. Työpajojen sisältö ja painotukset suunnitellaan yhdessä yhteistyökumppanin kanssa. Olemme toteuttaneet esimerkiksi dokumenttielokuvatyöpajan Suomen Somalia-verkoston nuorille ja sukupuolisensitiivisiä elokuvatyöpajoja tytöille, naisille ja sukupuoleltaan moninaisille nuorille. Lue lisää.
 • Harrastamisen Suomen malli 
  – Koulukino tuottaa Harrastamisen Suomen mallin mukaista elokuvaharrastusta helsinkiläisissä alakouluissa.  Kelaamon Leffatyöpaja -harrastusryhmiä järjestettiin syksyllä 2021 yhteensä kolmetoista. Haluatko järjestää elokuvaharrastusta omalla paikkakunnallasi? Ota yhteyttä: toiminnanjohtaja Outi Freese, outi.freese@koulukino.fi.
  Lue lisää.
 • Konsultointi ja neuvonta elokuva-alan toimijoille
  – Koulukinolta voi tilata elokuvakasvatuksen ja koulun asiantuntemusta esimerkiksi vaikuttavuuskampanjoiden käyttöön.


Työpajaesimerkkejä – Lapsille, nuorille ja kasvattajille

Oma minielokuva -kokeilutyöpaja

Kesto: 4h  Ikäsuositus: 8+

Vauhdikkaassa ja innostavassa työpajassa ideoidaan ja kuvataan ryhmän kesken enintään kolmen minuutin kestoinen lyhtyelokuva kolmessa tunnissa. Lopuksi järjestetään ryhmän oma ensi-ilta. Elokuva lähetetään osallistujille muistoksi työpajan jälkeen. Työpaja soveltuu etenkin ensimmäiseksi elokuvatyöpajaksi.

Ryhmän maksimikoko per ohjaaja: 8


Lyhytelokuvatyöpaja ryhmille

Kesto: 1-5 päivää Ikäsuositus: 8-99 v

Työpajassa tutustutaan fiktioelokuvan tekoon yhteisen lyhytelokuvaprojektin kautta. Työpajan aluksi hyödynnetään draamaharjoituksia ja ideointitekniikoita, joiden pohjalta suunnitellaan ja toteutetaan oma lyhytelokuva. Työpaja huipentuu oman elokuvan ensi-iltaan.

Hauskanpidon lisäksi työpajassa opitaan ainakin luovaa ideointia, omien ajatusten ilmaisua, toisen kuuntelua, kuvaamista ja äänittämistä, esiintymistä kameran edessä ja yhdessä toimimista. Valmis lyhytelokuva toimitetaan osallistujille muistoksi videotiedostona.

Työpaja voidaan toteuttaa lyhyenä (1 pv), keskipitkänä (2-3 pv) tai leiritoteutuksena (4-5 päivää). Maksimi osallistujamäärä per ohjaaja: 10.


Katso ja kokeile -elokuvatyöpaja nuorille

Kesto: 4h Ikäsuositus: 13+ Teemat: Kulttuurinen osaaminen, Tunne- ja vuorovaikutustaidot, Ihmissuhteet ja itsenäistyminen.

Työpajassa katsotaan valittuun teemaan sopiva lyhytelokuva, jonka jälkeen keskustellaan ohjatusti elokuvan herättämistä tunteista ja ajatuksista. Työpajan toisessa osassa suunnitellaan ja kuvataan pienryhmissä elokuvallinen kohtaus aiheesta heränneiden ajatusten pohjalta.

Työpaja soveltuu opetuksen tueksi, nuorisotyöhön, leireille tai teemapäivän ohjelmaksi. Työpajan kieli on suomi. Maksimiosallistujamäärä per ohjaaja: 10.


Future Scenes Film Workshop

Kesto: 2×6 h Ikäsuositus: 13+ Työpajan kieli: suomi tai englanti

Tulevaisuusteemaisessa työpajassa herätellään mielikuvitusta ja pohditaan vaihtoehtoisia tulevaisuuksia tulevaisuudentutkimuksen menetelmien avulla. Työskentelyn kautta heränneistä ideoista toteutetaan pienryhmissä lyhytelokuva tai liikkuvan kuvan teos.

Työpajassa opitaan yhdessä toimimista, luovaa ongelmanratkaisua, elokuvauksen perusteita ja omien ajatusten ilmaisua liikkuvan kuvan keinoin.

Työpaja soveltuu nuorten ja aikuisten ryhmille. Työpajasta on mahdollista toteuttaa lyhennetty yhden päivän versio. Maksimiosallistujamäärä per ohjaaja: 10.


Koulutusta Harrastamisen Suomen mallin elokuvaharrastuksen ohjaajille

Kesto: 1-6 päivää Toteutustapa: Lähi-, etä- tai hybridikoulutus Kieli: Suomi

Koulukino on toiminut Harrastamisen Suomen mallin elokuvaharrastuksen tuottajana Helsingissä hankkeen pilottivaiheesta vuodesta 2021 alkaen. Koulukinon harrastusryhmissä elokuvien maailmaan sukelletaan katsoen, keskustellen ja itse tehden. Harrastuksessa korostuvat sosiaaliset taidot, toisen kuuntelu ja tietenkin hauskanpito yhteisten elokuvaprojektien äärellä. 

Tarjoamme harrastusohjaajille koulutusta oppilaslähtöisen ja osallistavan elokuvaharrastustoiminnan suunnitteluun ja toteutukseen. Koulutuksessa käsitellään mm. elokuvaharrastuksen erityispiirteitä Harrastamisen Suomen mallin kontekstissa, harrastuskerran ja lukuvuoden rakenteen suunnittelua, ryhmänohjauksen hyviä käytänteitä sekä toimivia ja innostavia tehtäväideoita.

Koulutuksen kesto ja sisältö on muokattavissa osallistujien taustan ja tarpeiden mukaan. Koulutus on mahdollista toteuttaa osittain etäkoulutuksena Teamsin kautta.


Hinnoittelu

Työpajan tai koulutuksen hinta muodostuu sen sisällöstä, kestosta ja osallistujamäärästä. Tarjottuun hintaan sisältyy aina suunnittelu ja opetus, tarvittavat työvälineet sekä esimerkki(lyhyt)elokuvan katselu julkisine esitysoikeuksineen. Yli 100 km etäisyydellä Helsingistä sijaitsevan työpajan tai koulutuksen hintaan lisätään ohjaajan mahdolliset matka- ja majoituskulut sekä päivärahat. Ota yhteyttä, niin suunnitellaan juuri teidän tarpeisiinne sopiva työpaja!

KestoTyöpajan nimiOsallistujamäärä
per ohjaaja
Hinta + alv
per ohjaaja
4hMinielokuvatyöpaja lapsille tai nuorillemax 8800 €
4hKatso ja kokeile -teematyöpaja nuorillemax 10800 €
1 pvLyhytelokuvatyöpaja lapsille tai nuorillemax 101200 €
2 pvLyhytelokuvatyöpaja lapsille tai nuorillemax 102100 €
1 pvKoulutus Harrastamisen Suomen mallin
elokuvaharrastuksen ohjaajille
max 152500 €
1 pvElokuvakasvatuksen työpaja kasvattajillemax 203000 €

Peruutusehdot: Työpajan voi perua maksutta kolme viikkoa ennen työpajan alkamispäivää. Tätä myöhemmin perutuista pajoista velotetaan 50% hinnasta. 7 vuorokautta ennen pajaa ja sitä myöhemmin perutusta työpajasta veloitetaan koko summa.