HELLA W

Käsikirjoitus ja kuvakäsikirjoitus

Storyboard eli kuvakäsikirjoitus tai kuvasuunnitelma on esitys, jossa elokuva esitetään sarjakuvan tapaan. Kuvasuunnitelma tehdään, jotta tekijät pystyvät yhdessä suunnittelemaan, miten eri kohtaukset hahmotellaan visuaalisesti. Kohtaus jaetaan otoksiksi ja jokaisesta otoksesta  piirretään yksi kuva, jossa yleensä ilmenevät kuvakoot, kuvakulmat, kameran liikkeet sekä esiintyjien asemat ja liikkeet. Otoksesta piirretään tv-ruudun  muotoinen kuva ja kuvan viereen voidaan kirjoittaa huomautuksia muista elementeistä.

LINKISSÄ on Snapper Films Oy:n kuvasuunnitelma Hella W elokuvan sellin räjähtämiskohtauksesta. Hella W:n storyboardit ovat piirtäneet Peter Flinckenberg ja Kari Kankaanpää.

Täältä löydät saman kohtauksen elokuvan käsikirjoituksessa. Hella W elokuvan alkuperäisen käsikirjoituksen on kirjoittanut Outi Nyytäjä ja sen on sovittanut ohjaaja Juha Wuolijoki, dramaturgina on toiminut Aleksi Hyvärinen.

  • Filmille päätyvä elokuva on kokenut matkallaan siis monia vaiheita. Miksi näin?  Miksi ei mennä elokuvakameran kanssa paikan päälle ja vain kuvata?
  • Kirjoittakaa lyhytelokuvan käsikirjoitus ja piirtäkää siihen sitten storyboard. Kuvatkaa elokuva käsikirjoituksen ja kuvasuunnitelman mukaan. Hollywood here we come!

Lisätietoa:

Kuvakäsikirjoitus:

Elokuvakäsikirjoitus:

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Hella W

Ohjaaja: Juha Wuolijoki

Maa: Suomi Vuosi: 2011

Kesto: 82min Ikäraja: 12

Levittäjä: Future Film

Näyttelijät:
Tiina Weckström, Hannu-Pekka Björkman, Matleena Kuusniemi, Maria Heiskanen, Antti Litja, Pirkka-Pekka Petelius, Svante Martin ja Petri Manninen


Suurelokuva kertoo Hella Wuolijoen uskomattoman tarinan.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa