Apinatytöt

Elokuvan tiedot

Oppimateriaalin teemoja: tyttöys, naiseus, ihmissuhteet

Käsikirjoitus:
Lisa Aschan & Josefine Adolfsson

Näyttelijät:
Mathilda Paradeiser
Linda Molin
Isabella Lindquist

Musiikki: Sami Sänpäkkilä

SYNOPSIS: Teini-ikä on raadollista aikaa. Ystävyyssuhteet tulevat usein punnituiksi, ja heräävä seksuaalisuus käynnistää tunteita, joiden käsittely voi olla hyvinkin piinallista ja hämmentävää. Harva elokuva on kyennyt kuvaamaan tuota aikaa yhtä viiltävän kirkkaasti kuin Lisa Aschanin upeasti kuvattu, trillerimäinen She Monkeys.
Elokuvan päähenkilö on vikellystä (ratsastusakrobatiaa) harrastava Emma, joka ystävystyy joukkuetoverinsa, kauniin Cassandran kanssa. Kokeneelta vaikuttava Cassandra auttaa Emmaa harjoituksissa ja opettaa esimerkillään flirttailemaan poikien kanssa, mutta asetelma muuttuu pian, kun Emma saa itsevarmuutta. Myös lähestyvät joukkuekarsinnat alkavat luoda jännitettä tyttöjen välille, ja lisäpaineita aiheutuu, kun toisen kiintymys muuttuu ystävyyttä syvemmäksi.
Toisaalla Emman pikkusisko Sara oppii, että tyttöjen käytökselle on aivan erityisiä odotuksia. Itsenäisen tytön mielenliikkeet hämmentävät erityisesti yksinhuoltajaisää ja lastenvahtina toimivaa serkkupoikaa. Molempien siskosten tyynen pinnan alla kytee tummia tunteita, ja on selvää, että elokuva ei voi loppua kiiltokuvamaisiin tunnelmiin. – Marjo Pipinen / HIFF

Oppimateriaali on 9.-luokkalaisille ja lukioikäisille.  På Sveriges filminstitutssidor finns det svenskspråkigt läromaterial av filmen.

Oppimateriaalin on laatinut FM, tutkija Heta Mulari.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2012. Linkit on tarkistettu 9.7.2014.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Apinatytöt

(She Monkeys)

Ohjaaja: Lisa Aschan

Maa: Ruotsi Vuosi: 2011

Kesto: 80min Ikäraja: 12

Levittäjä: Oy KinoScreen Illusion ltd

Näyttelijät:
Mathilda ParadeiserLinda MolinIsabella Lindquist


Teini-ikä on raadollista aikaa. Ystävyyssuhteet tulevat usein punnituiksi, ja heräävä seksuaalisuus käynnistää tunteita, joiden käsittely voi olla hyvinkin piinallista ja hämmentävää.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa