Belle ja Sebastian

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: historia, lapsuus, vaikuttaminen, ystävyys

Oppimateriaali on suunnattu 3.-6.-luokkalaisille. Materiaalissa on monentasoisia tehtäviä - valitse luokka-asteellesi ja ryhmällesi sopivat tehtävät.

Synopsis: Eletään vuotta 1943 Ranskan Alppien upeissa maisemissa. Kuusivuotias Sebastian asuu Saint-Martinin kylässä yhdessä tätinsä ja isoisäpuolensa kanssa. Alppien kauniilla rinteillä leikkivä Sebastian kohtaa ”Pedoksi” kutsutun, suurikokoisen koiran. Poika ystävystyy koiran kanssa ja antaa tälle osuvamman nimen, Belle. Kylän asukkaat salakuljettavat juutalaispakolaisia Sveitsin puolelle – Alppien vaaroista ja natsivalloittajista huolimatta. Valloittajat pääsevät vihille salakuljetusjuonista ja ryhtyvät toimiin niiden estämiseksi. Kyläläiset eivät kuitenkaan aio antaa periksi – eikä Sebastian aio luopua vaaralliseksi leimatusta ystävästään. Nicolas Vanierin ohjaama elokuva perustuu Cécile Aubryn romaaniin (Belle et Sébastien, 1965) ja sen pohjalta toteutettuun tv-sarjaan.

Oppimateriaalin on laatinut  KTM Juulia Jurvanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Oppimateriaali on julkaistu 2015. Linkit on tarkistettu 16.4.2015.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Belle ja Sebastian

(Belle et Sébastien)

Ohjaaja: Nicolas Vanier

Vuosi: 2015

Kesto: 99min Ikäraja: 7

Levittäjä: Future Film

Näyttelijät:
Félix Bossuet, Tchéky Karyo, Margaux Châtelier, Andreas Pietschmann, Mehdi El Glaoui


Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa