Elämäni Kesäkurpitsana

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: Lastensuojelu, lasten oikeudet, adoptio, stop motion -animaatiotekniikka.

Synopsis: Elokuvan kesäkurpitsa ei ole vihannes vaan pieni 9-vuotias rohkea poika. Alkoholistiäitinsä äkillisen kuoleman jälkeen Courgette eli Kesäkurpitsa jää orvoksi. Ystävällinen poliisivirkailija Raymond saattaa Kesäkurpitsan lastenkotiin, jossa hän ystävystyy lastenkodin muiden lasten kanssa. Yksi lapsista, Simon, kertoo Kesäkurpitsalle lasten vaikeista perhetaustoista ja lopulta Kesäkurpitsakin uskaltautuu kertomaan omastaan. Simon, Ahmed, Jujube, Alice ja Beatrice, jokainen heistä, on joutunut kokemaan omanlaisen vaikean lapsuuden, joita Simonin sanoin yhdistää se ”ettei rakkautta ole jäänyt heille jaettavaksi”.

Lastenkotiin saapuu uusi lapsi, Camille, jonka jälkeen mikään ei ole ennallaan. Kesäkurpitsa ja muut lapset oppivat ystävyydestä ja luottamuksesta sekä siitä, miltä tuntuu kokea onnellisuutta ja iloa. Poliisivirkailija Raymond pitää säännöllisesti yhteyttä Kesäkurpitsaan. Raymondin, uusien ystävien ja Camillen avulla Kesäkurpitsa lopulta oppii luottamaan, löytää rakkauden elämäänsä ja saa uuden oman perheen.

Oppimateriaali on suunnattu 5.-9. luokille, mutta sopii myös lukioihin ja ammatilliseen opetukseen. Oppimateriaali sopii erityisesti elämänkatsomustiedon, terveystiedon sekä yhteiskuntaopin opetukseen.

Oppimateriaalin on laatinut luokanopettaja ja kulttuurituottaja Melina Lukkarinen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Materiaali on julkaistu vuonna 2017. Linkit on tarkistettu 4.5.2017.

                                                   

 

                                                       

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Elämäni kesäkurpitsana

(Ma vie de Courgette)

Ohjaaja: Claude Barras

Maa: Sveitsi, Ranska Vuosi: 2016

Kesto: 66min Ikäraja: 7

Levittäjä: Cinemanse Oy


Kun pienen Kesäkurpitsan äiti kuolee yllättäen, siirretään nuori poika orpokotiin. Uusi paikka ja sen asukkaat tuntuvat aluksi vierailta. Pian Kesäkurpitsa kuitenkin ystävystyy muiden kanssa, ja käy ilmi, etteivät toistenkaan lasten kotiolot eivät ole olleet parhaat mahdolliset, ja että orpokoti tuokin heille uudenlaista turvaa. Gilles Parisin romaanin Autobiographie d'une courgette pohjalta luotu animaatioelokuva koskettaa, mutta muistuttaa myös elämän iloisista hetkistä, ennen kaikkea perheen merkityksestä.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa