Epämiellyttävä totuus

Johdanto

Synopsis: Epämiellyttävä totuus on dokumentti yhden miehen yrityksestä paljastaa ilmaston lämpenemiseen liitetyt myytit ja väärinkäsitykset ja herättää maailman kansat toimimaan yhdessä maapallomme pelastamiseksi. Tämä mies on entinen Yhdysvaltain varapresidentti Al Gore, joka hävisi vuoden 2000 presidentinvaalit ääntenlaskennan epäselvyyksien jälkeen George W. Bushille. Elokuva perustuu pitkälti Al Goren luentoihin. Gore on loistava esiintyjä ja luento niin upeasti toteutettu, ettei katselijan mielenkiinto herpaannu hetkeksikään. Lisäksi aihe on niin vakava, että se antaa ajateltavaa pitkäksi aikaa. Vaikka katsoja vakuuttuu tilanteen vakavuudesta, dokumentti herättää toivoa: vielä ei ole liian myöhäistä toimia. 

“Meitä ei niinkään saata pulaan se, mitä emme tiedä, vaan se minkä tiedämme ehdottoman varmasti, vaikkei asia olekaan niin.” (Mark Twain) 
 
Oppimateriaali on suunnattu yläkouluihin, lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut FM Mirka Kämäri.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Hyödyllisiä nettiosoitteita

Oppimateriaali on laadittu vuonna 2006. Linkit on tarkistettu 30.6.2014.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Epämiellyttävä totuus

(An Inconvenient Truth)

Ohjaaja: Davis Guggenheim

Maa: USA Vuosi: 2006

Kesto: 98min

Levittäjä: Finnkino Oy

Näyttelijät:
Al Gore


Ihmiskuntaa uhkaava aikapommi tikittää. Jos ilmastonmuutos ei ole tähän asti juuri hetkauttanut, kannattaa katsoa tämä dokumentti – Sundance-elokuvajuhlilla suuren suosion saavuttanut Davis Guggenheimin elokuva. Se kertoo yhden miehen ristiretkestä paljastaa ilmaston lämpenemiseen liitetyt myytit ja väärinkäsitykset sekä ehdottaa toimia kohtalokkaan kehityksen ehkäisemiseksi.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa