Hokkus pokkus Mikko Mallikas

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: Milloin on tarpeeksi iso, miksi on sääntöjä, tunteet, kiusaaminen, lemmikit

Synopsis: Mikko Mallikas unelmoi omasta koirasta, koska hänestä on tullut koululainen, ja hän on pian jo seitsemän vuotta vanha. Isä on kuitenkin sitä mieltä, että Mikko on liian pieni niin suureen vastuuseen. Mikko yrittää kaikin tavoin vakuuttaa, että hänen isänsä on väärässä. Se ei ole aivan helppoa pienelle pojalle, jonka apuna on yhä mielikuvitusystävä ratkaisemassa pulmia.

Mikko Mallikas on kuitenkin toiveikas, kun hän tapaa aivan oikean velhon. Magiikan avulla hän voi saada ehkä itselleen koiran ja lähteä samalla ihmeelliseen taikuuden maailmaan. Mikko kuitenkin tajuaa, ettei todellisia ongelmia voi ratkaista taikuudella. Mikolle on suuri käännekohta, kun hänen on tunnustettava, ettei olekaan aivan niin iso poika vielä kuin haluaisi. Kun unelmasta tuleekin totta, niin se tuntuu aivan taikuudelta.

Oppimateriaali on suunniteltu varhaiskasvatukseen ja alkuopetukseen, myös EHA-luokille. Jokaisen teeman alla on keskustelutehtäviä ja enemmän aikaa vieviä tehtäviä.

Oppimateriaalin on laatinut FM, lastenohjaaja Tuulia Niemi-Nikkola.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaali on julkaistu vuonna 2014. Linkit on tarkistettu 10.8.2014.

 

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Hokkus pokkus Mikko Mallikas

(Hokus Pokus Alfons Åberg)

Ohjaaja: Torill Kove

Maa: Ruotsi Vuosi: 2014

Kesto: 72min

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Samuel Motsakov, Tommi Bäckman, Heikki Sankari, Veikko Honkanen, Katja Aakkula, Iris Kovalainen, Rebekka Ilmivalta


Hokkus pokkus Mikko Mallikas on hurmaava tarina pienen pojan illuusiosta ja todellisuudesta, jossa on taikuutta ja fantasiaa – sekä suuresta unelmasta saada oma koira!

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa