Hymyilevä mies

Johdanto

Synopsis:
Vuonna 1962 Olli Mäki on nouseva nyrkkeilytähti ja euroopanmestari sarjassaan. Hänen tallimestarinsa ja valmentajansa Elis Ask on järjestämässä Helsinkiin kansainvälisen huippusarjan urheilutapahtumaa, jossa Olli Mäki kohtaa vallitsevan amerikkalaisen maailmanmestarin. Olli saapuu Kokkolasta Helsinkiin valmistautumaan otteluun ja tuo mukanaan juuri kohtaamansa Raijan. Pariskunnan välille syntyy romanssi tiukan harjoittelun ja sponsorien viihdyttämisen välissä. Ottelun lähestyessä Ollin on päätettävä mitä hän elämältä haluaa ja voittaako urheilu-ura vai rakkaus.

Hymyilevä mies perustuu oikean nyrkkeilytähden, ”Kokkolan leipurin” Olli Mäen elämäntarinaan. Elokuva voitti Cannesin elokuvafestivaalilla 2016 Un Certain Regard –sarjan pääpalkinnon.

Ohjaaja Juho Kuosmanen (s. 1979) voitti Cannesin opiskelijasarjan Cinéfondation-pääpalkinnon elokuvallaan Taulukauppiaat vuonna 2010. Elokuva oli Kuosmasen lopputyö Aalto-yliopiston elokuvataiteen laitokselta ja voitto Cannesin opiskelijasarjassa takasi hänen seuraavalle elokuvalleen pääsyn Cannesin kilpailusarjaan.

Juho Kuosmasen elokuvat: Kaupunkilaisia (2008), Taulukauppiaat (2010), Hevoshullu (2013), Hymyilevä mies (2016).

Oppimateriaali on suunnattu 9. luokille sekä lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut FM Eija Niskanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Lue Media-avaimen arvio elokuvasta täältä.

Oppimateriaali on julkaistu vuonna 2016, linkit on tarkistettu 5.9.2016.

Elokuvaan on saatavilla kuvailutulkkaus näkövammaisille, joka on käytössä kaikissa elokuvan näytöksissä MovieReading -applikaation kautta. Elokuvasta on lisäksi saatavilla tekstitetty kopio kuulovammaisia varten.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Hymyilevä mies

(Hymyilevä mies)

Ohjaaja: Juho Kuosmanen

Maa: Suomi Vuosi: 2016

Kesto: 93min Ikäraja: 7

Levittäjä: B-Plan Distribution

Näyttelijät:
Jarkko Lahti, Eero Milonoff, Oona Airola


Tositapahtumien innoittama elokuva nyrkkelijä Olli Mäestä, joka otteli Suomen ensimmäisessä ammattilaisnyrkkeilyn suurtapahtumassa Helsingin Olympiastadionilla vuonna 1962 Davey Moorea vastaan.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa