Juice

Johdanto

Synopsis:
Juice Leskinen oli laulaja, lauluntekijä, runoilija, sanoittaja, kansantaiteilija – suomenkielisen rock-lyriikan isähahmo. Juicen elämää leimasi kuitenkin hänen rakkauselämänsä. Kaikki muu; viina, sanoitukset ja maine tulivat sen sivutuotteena. Elokuva kertoo tarinan rakkauden ammattilaisesta, miehestä joka tunsi syvästi ja äärettömän herkästi, mutta haavoitti monia, myös itseään.
Juice-elokuva on konstailematon ja terävä, kuten Juicen persoona. Koskettava ja melankolisesti kaipaava, kuten Juicen sielunmaisema. Ronski ja suorapuheinen, kuten Juicen puheenparsi. Elokuva kertoo Juicen tien lapsuudesta läpi kuohuvan 70-luvun aina 80-luvun huippusuosioon. Kaikki elokuvan tapahtumat ovat totta - paitsi ne, jotka eivät ole.
(Lähde: SF Film Finland Oy)

Oppimateriaalin tehtävät voi käsitellä esimerkiksi keskustellen, ryhmätöinä tai kirjoittamalla.    Tehtävät ja elokuva soveltuvat esimerkiksi suomen kielen ja kirjallisuuden, suomen toisena kielenä ja kirjallisuuden, musiikin, elämänkatsomustiedon, filosofian ja psykologian opetukseen. Useat sanoitustehtävistä sopivat hyvin äidinkielen ylioppilaskirjoitusten lukutaidon kokeen harjoituksiksi (ÄI9).

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut suomen kielen ja kirjallisuuden opettaja, oppikirjailija FL Juha-Matti Tammela.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Juice

(Juice)

Ohjaaja: Teppo Airaksinen

Maa: Suomi Vuosi: 2018

Kesto: 106min Ikäraja: 7

Levittäjä: SF Film Finland oy

Näyttelijät:
Riku Nieminen, Iida-Maria Heinonen, Antti Tuomas Heikkinen, Pekka Strang, Silmu Ståhlberg


Elokuva suomenkielisen rock-lyriikan isähahmosta Juice Leskisestä.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa