La La Land

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: Musikaalin lajityyppi, tunteet ja tunteiden ilmaiseminen, näyttelijäsuoritukset, taiteilijuus, taiteen yleisö, Los Angeles ja kaupunkielokuva.

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluihin sekä toisen asteen oppilaitoksiin.

La La Land -elokuva kertoo aloittelevan näyttelijän Mian (Emma Stone) ja omistautuneen jazz-muusikon Sebastianin (Ryan Gosling) tarinan. He ponnistelevat unelmiensa eteen kaupungissa, joka tunnetusti tuhoaa toiveet ja särkee sydämet. Damien Chazellen ohjaama elokuva on täyteläinen visuaalinen spektaakkeli, katsojan tunteisiin vetoava musikaalielokuva, jossa fantasian ja toden, menneisyyden ja nykyisyyden, taiteen ja elämän, unelmien ja pettymyksien väliset rajat rikkoutuvat.

Elokuva sai Golden Globe –palkinnot parhaasta ohjauksesta, käsikirjoituksesta, musiikista ja alkuperäisestä musiikkikappaleesta. Elokuvan päätähdet Ryan Gosling ja Emma Stone palkittiin parhaista mies- ja naispääosista.

Oscar-ehdokas Damien Chazellen (Whiplash) käsikirjoittama ja ohjaama La La Land on rakkaudenosoitus enkelten kaupungille ja Hollywood-musikaaleille.

Katso ja kuuntele, mitä tekijät kertovat elokuvanteosta.

Oppimateriaalin on laatinut Ph.D. Hanna Maria Laakso.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.


Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Materiaali on julkaistu vuonna 2017. Linkt on tarkistettu 17.1.2017.

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

La La Land

(La La Land)

Ohjaaja: Damien Chazelle

Maa: Yhdysvallat Vuosi: 2016

Kesto: 128min

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Emma Stone, Ryan Gosling, J.K. Simmons, John Legend


Ohjaaja Damien Chazellen rakkaudenosoitus enkelten kaupungille ja Hollywood-musikaaleille.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa