Maija Mehiläinen

Johdanto

Synopsis:
Pieni Maija Mehiläinen kuoriutuu kotelostaan ja alkaa ihmetellä ison kotipesänsä jatkuvaa hyörinää. Tämä utelias ja puuhakas mehiläinen ei oikein tunnu sopeutuvan pesän elämään. Hän tuntee itsensä erilaiseksi ja ulkopuoliseksi eikä häntä pelota uhmata pesän ohjeita ja sääntöjä. Maijaa kiinnostaa elämä pesän ulkopuolella ja hän käykin kielloista välittämättä tutustumassa lähiniittyyn ja tapaa siellä mukavan ja ystävällisen heinäsirkan, Flipin.

Maijan omapäistä touhua ei pesässä oikein suvaita, ja pian hän joutuu häijyn kuninkaallisen neuvonantajan, Pörriinan silmätikuksi. Tämä päättää päästä hankalasta Maijasta eroon lähettämällä hänet kokonaan pois pesästä.

Maija lentää pois pesästä ja saa mukaansa uuden ystävänsä Villen. Maija haluaa olla kaikkien ystävä ja lähiniityllä he tapaavatkin paljon erilaisia ötököitä mm. herhiläispoika Pistilän ja ystävystyvät heidän kanssaan.

Pian Maija saa tietää, että kuninkaallinen neuvonantaja Pörriina on syössyt kuningattaren vallasta varastamalla ja piilottamalla tälle elintärkeän juoman. Neuvonantaja yrittää lietsoa eripuraa ja sotaa mehiläisten ja herhiläisten kesken syyttämällä herhiläisiä varkaiksi.

Nyt tarvitaan oikeudenmukaisen Maijan neuvokkuutta, rohkeutta ja sisukkuutta pesän ja koko niityn rauhan pelastamiseksi!

Genre: animaatio, seikkailu

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu esikoululaisille ja 1.-3. -luokille.

Oppimateriaalin teemoja: elokuvissa käynti, faabelit, mehiläiset, ystävyys, erilaisuus, ennakkoluulot, säännöt

Oppimateriaalin on laatinut luokanopettaja Tuula Niiniranta.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Oppimateriaali on julkaistu vuonna 2016. Linkit on tarkistettu 14.1.2016.

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Maija Mehiläinen

(Maya the Bee Movie)

Ohjaaja: Alexs Stadermann

Maa: Australia/Saksa Vuosi: 2015

Kesto: 89min

Levittäjä: VLMedia

Näyttelijät:
Ääninäyttelijät: Sara Forsberg = Maija Vincent Kinnunen = Ville Soile Siikavirta = Pörriina Mika Eirtovaara = Flip Aukusti Annala = Pistilä Cride Lönegren = Hank Pepe Laaksonen = Kukkala Kari Tamminen = Aarno Tero Roininen = Paavo Katja Ståhl = Kuningatar Anu Wuori = Neiti Kassandra Johannes Ylinen = Muurahaiseversti


Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa