Me ollaan parhaita!

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: ystävyys, mielipiteet, identiteetti, ajankuva, punk

Synopsis: Lukas Moodyssonin (Fucking Åmål, Lilja 4 ever) nuorisoelokuva Me ollaan parhaita! sijoittuu vuoden 1982 Tukholmaan. Se on elokuva Bobosta, Klarasta ja Hedvigistä: kolmesta 13-vuotiaasta tytöstä, jotka vetelehtivät kaduilla ja höpöttävät. Jotka ovat vahvoja ja rohkeita ja kovia ja heikkoja ja sekaisin ja outoja. Joiden täytyy pärjätä itsekseen aivan liian aikaisin. Joiden täytyy lämmittää kalapuikkoja leivänpaahtimessa, kun äiti on baarissa.  Jotka perustavat punk-bändin, vaikka heillä ei ole soittimia - ja vaikka kaikki sanovat, että punk on kuollut. Me ollaan parhaita! on elokuva, jossa on paljon musiikkia, runsaasti huumoria ja roppakaupalla elämäntotuuksia.

Oppimateriaali on suunnattu 7.-8. luokille. Elokuva sopii mainiosti myös 6. luokan kevätlukukaudelle!

Oppimateriaalin on laatinut TM Mervi Ritokoski.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2013. Linkit on tarkistettu 10.12.2013.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Me ollaan parhaita!

(Vi är bäst!)

Ohjaaja: Lukas Moodysson

Maa: Ruotsi Vuosi: 2013

Kesto: 103min Ikäraja: 7

Levittäjä: SF Film Finland Oy

Näyttelijät:
Mira Barkhammar, Mira Grosin, Liv LeMoyne


Vuoden 1982 Tukholmaan sijoittuvassa nuorisoelokuvassa on paljon musiikkia, runsaasti huumoria ja roppakaupalla elämäntotuuksia.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa