Oceans

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: ympäristönsuojelu, ekosysteemi, meribiologia
 
Oppimateriaali soveltuu käytettäväksi alakoulussa, yläkoulussa, lukiossa ja ammatillisissa oppilaitoksissa.

Synopsis: Kolme neljäsosaa maapallon pinnasta on veden peitossa. Häikäisevä valtamerielokuva Oceans luo katseen tämän mittaamattoman, vedenalaisen maailmaan ihmeisiin. Elokuvan ovat ohjanneet mm. Siivekkäästä muutosta muistetut Jacques Perrin ja Jacques Cluzaud.
Yhtä lailla esteettisen kuin tutkivan katseen mereen luova dokumentti on kuvattu neljän vuoden aikana kaikkiaan yli viidessäkymmenessä kuvauspaikassa, maailman kaikilla valtamerillä ja syvemmällä kuin vedenalaista ekosysteemiä on koskaan aikaisemmin onnistuttu kuvaamaan. Uusin tekniikoin luontodokumentaristien on onnistunut tallentaa kuvaa maailmasta, jonne tuskin kukaan on aikaisemmin nähnyt. 50 miljoonan euron budjetillaan Oceans on yksi maailman kalleimmista luontodokumenteista. Elokuvan takana on ranskalainen tuotatoyhtiö Galatée Films, mutta elokuvan osarahoittajia löytyy ympäri maailmaa.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.
 

Oppimateriaalissa on omat osiot opettajalle ja vastaavat osiot oppilaalle. Opettajaosioista löytyvät vastaukset kysymyksiin.Tehtävät on tarkoitettu tehtäväksi elokuvan katsomisen jälkeen Helsingin Sea Lifessa vierailun aikana. Joitakin tehtäviä voi myös yhdessä käydä läpi Helsingin Sea Life -vierailun jälkeen.

Oppimateriaalin on tehnyt Helsingin Sea Lifen  opas, luonnontieteiden kandidaatti Unni Pulliainen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2011. Linkit on tarkistettu 14.7.2014.

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Oceans

(Oceans)

Ohjaaja: Jacques Perrin & Jacques Cluzaud

Maa: Ranska Vuosi: 2011

Kesto: 99min Ikäraja: 7

Levittäjä: Atlantic Film


Kolme neljäsosaa maapallon pinnasta on veden peitossa. Häikäisevä valtamerielokuva Oceans luo katseen tämän mittaamattoman, vedenalaisen maailmaan ihmeisiin.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa