Risto Räppääjä ja yöhaukka

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: juonen kulku, rautakausi, arkeologia, esikuvat ja idolit, tarinoita rautakaudelta

Synopsis:
Risto ja Nelli ovat päässeet Elvi-tädin lomaparatiisiin ja Elvi-täti onkin suunnitellut lapsille paljon hyödyllistä puuhaa. Kun täti alkaa lähestyä pölyhuiskan ja siivousmopin kanssa, livahtavat Risto ja Nelli onkireissulle. Pian heiltä loppuvat kuitenkin onkimadot ja uusia lieroja kaivaessaan he sattuvat löytämään käärmesormuksen.

Kun sormus osoittautuu rautakaudelta peräisin olevaksi aarteeksi, alkaa mökillä olla vilskettä, sillä löytöpaikalla aloitetaan arkeologiset kaivaukset lisäaarteiden toivossa. Pian arvokas käärmesormus kuitenkin katoaa ja alkaa näyttää varmalta, että lähistöllä liikkuu arkeologisia aarteita ryöväävä yöhaukka!

Tapaus saa ällistyttävän käänteen, kun selviää, että Rauha Räppääjällä on sormensa pelissä. Vielä kummallisemmaksi kaikki menee, kun Lennart Lindberg joutuu epäiltyjen listalle. Selviääkö tuon salaperäisen yöhaukan salaisuus ja saadaanko arvokas sormus pelastettua?

Musiikki: Esa Nieminen
Tuotanto: Artista Filmi Oy

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu 2.-4. –luokkalaisille

Oppimateriaalin on laatinut luokanopettaja Tuula Niiniranta.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Oppimateriaali on julkaistu vuonna 2016, linkit on tarkistettu 2.3.2016.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Risto Räppääjä ja yöhaukka

(Risto Räppääjä ja yöhaukka)

Ohjaaja: Timo Koivusalo

Maa: Suomi Vuosi: 2016

Kesto: 72min

Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland

Näyttelijät:
Samuel Shipway, Sanni Paatso, Minttu Mustakallio, Riitta Havukainen, Vesa Vierikko, Laura Malmivaara, Ville Myllyrinne, Rinna Paatso, Risto Salmi ja Sulevi Peltola


Musiikkipitoinen lastenelokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan samannimiseen kirjaan. Risto Räppääjä ja Nelli Nuudelipää löytävät rautakautisen sormuksen, joka kuitenkin katoaa kesken arkeologisten kaivausten.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa