The Miseducation of Cameron Post

Johdanto

Synopsis:
The Miseducation of Cameron Post perustuu Emily F. Danforthin samannimiseen kirjaan vuodelta 2010. Nuori Cameron Post kiinnostuu samaa sukupuolta olevasta ystävästään ja lähetetään God’s Promise – eheytysleirille. Elokuva sijoittuu 90-luvulle ja kuvaa aikansa mielenmaisemia, mutta resonoi myös nykypäivässä. Vaikka 20 vuodessa esimerkiksi homojen oikeuksissa on tapahtunut paljon kehitystä, ovat homofobia ja eri tasoinen perheen hylkäämäksi tuleminen edelleen valitettavan yleinen osa seksuaalivähemmistöjen arkea.

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluille ja toisen asteen oppilaitoksille. Se käsittelee eheytyshoitoja, eri kulttuurien sukupuolivähemmistöjä, sisäistettyä homofobiaa, sekä huumoria kritiikin keinona.

Oppimateriaalin on laatinut FM Myrtti Lehtinen

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Lue myös Media-avaimen arvio elokuvasta.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

 

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

The Miseducation of Cameron Post

(The Miseducation of Cameron Post)

Ohjaaja: Desiree Akhavan

Maa: Yhdysvallat Vuosi: 2018

Kesto: 91min Ikäraja: 12

Levittäjä: Atlantic Films

Näyttelijät:
Chloë Grace Moretz, Steven Hauck, Quinn Shephard, Kerry Butler, Dalton Harrod, McCabe Slye, Dale Soules, Sasha Lane, John Gallagher Jr., Forrest Goodluck, Christopher Dylan White


16-vuotias Cameron Post elää tavallisen nuoren tytön elämää 90-luvun konservatiivisessa Amerikassa. Cameron on toivottoman ihastunut ystävättäreensä ja kun Cameronin tunteet paljastuvat hänen huoltajilleen, tyttö passitetaan kiireesti kristilliselle God’s Promise -leirille, joka lupaa leipoa nuorista suoraselkäisiä heteroja. Leirillä Cameron tekee lähempää tuttavuutta Janen ja Adamin kanssa ja löytää paikkansa uudesta yhteisöstä. "Syntiset” leiritoverit pitävät myös huolen siitä, ettei Cameron pääse unohtamaan teinielämän todellista luonnetta: seikkailua, huolettomuutta ja sekoilua. Kun eheytysleirin painostavan vääristynyt ilmapiiri kärjistyy entisestään, Cameron ystävineen ymmärtää, että todellinen elämä odottaa heitä jossain aivan muualla. Pelastautuakseen heidän on paettava.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa