Urpo ja Turpo johtolangan jäljillä

Johdanto

Synopsis:
Uteliaat leikkikarhut Urpo ja Turpo asuvat lastenhuoneen kirjahyllyssä. Karhujen lempipuuhaa on lukeminen, sillä kirjoista saa oivallisia ajatuksia. Karhut keksivät mitä hauskimpia seikkailuja satujen sekoittuessa arkeen. Urpo ja Turpo pelastuvat leipäpuun ansiosta autiolla saarella, kohentelevat ennakkoluulottomasti muiden ulkonäköä, etsivät johtolankaa, uhmaavat sääntöjä, kaipaavat hiljaisuutta ja kilpailevat ollakseen maailman parhaita ja voimakkaimpia.

Lastenkirjailija Hannele Huovin luomat leikkikarhut Urpo ja Turpo ovat kirjojen lisäksi seikkailleet nukkeanimaatioissa, teatterilavoilla, radioaalloilla ja valkokankaalla. Huovi kertoo Urpon ja Turpon synnystä Helsingin Sanomissa 70-vuotishaastattelussaan.

Urpo ja Turpo Johtolangan jäljillä sisältää kuusi digitaalisesti uudelleenmasteroitua tarinaa vuonna 1997 valmistuneesta elokuvasta. Tarinat ovat:

  • Urpo ja Turpo autiolla saarella
  • Urpo ja Tupo muuttumisleikissä
  • Urpo ja Turpo kuntoilevat
  • Urpo ja Turpo salapoliiseina
  • Urpo ja Turpo ovat rohkeita
  • Urpo ja Turpo haluavat olla rauhassa

Oppimateriaali on suunnattu varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen. Oppimateriaali on suunniteltu varhaiskasvatussuunnitelman (vasun) mukaiseksi.

Oppimateriaalin on laatinut yliopistonlehtori Satu Valkonen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Katso myös Media-avaimen arvio.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Urpo ja Turpo johtolangan jäljillä

(Urpo ja Turpo johtolangan jäljillä)

Ohjaaja: Liisa Helminen

Maa: Suomi Vuosi: 2018

Kesto: 60min

Levittäjä: Future Film

Näyttelijät:
Liina Tennosaar, Reio Kessel, Greete Tennosaar, Karel Tallermaa, Krister Kruusmaa


Hannele Huovin suosittuihin satukirjoihin perustuva kuudesta klassikkoelokuvasta koostuva Urpo ja Turpo johtolangan jäljillä on restauroitu ja elää valkokankaalla nyt entistäkin värikkäämmin.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa